16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum se fac cele mai gustoase murături asortate

Cum se fac cele mai gustoase murături asortate

Murăturile asortate mulțumesc însă pe toată lumea pentru că amestecul de legume poate varia și cu siguranță, fiecare va găși ceva pe placul lui. și mai bun este faptul că la această rețeta nu există cantități, ele pot varia, deci ai o libertate foarte mare. Această rețeta pentru murături asortate nu are cantități, important este să se respecte proporția..Orice legumă poate fi înlocuită cu altă, în funcție de preferință, dar și de disponibilitate. Se pot utiliza 5 – 5 feluri de legume, la fel cum foarte bine se pot folosi doar două sau chiar un fel. Singură condiție este să puneți hrean și ardei iute. Hreanul este cel care va ține murăturile țări. Preferabil este să folosiți cel puțin o legumă colorată pentru aspect.

Ingrediente: – ardei kapia, țelină, morcov, gogonele, castraveți, conopidă, usturoi, hrean, varză albă, varză roșie, ardei iute, frunze de mărar, vișin, țelină, o creangă zdravănă de cimbru, foi de dafin, boabe de muștar, piper boabe, sare grunjoasă.

Conopida albă se desface în buchetele, morcovul frumos și proaspăt se taie în rondele,varză de toamna, albă și roșie, se taie în patru, hreanul curățat se despică în 2 sau în 4, depinde de cât de mare este rădăcina, țelină se curată și se taie în felii groase, pepenii roșii numai buni de pus în butoi, cam 1 kg fiecare se spală bine, ardeii kapia se curată și se taie în două, castraveții, nu foarte mici,se spală bine iar cățeii de usturoi se curată și se taie în două.

Apoi, se face muratoarea propriu-zisă: la 1 l de apă se pune o lingură de sare neiodata grunjoasă, piper boabe, foi de dafin, frunze de țelină, frunze de vişin, mărar și cimbru uscat. Pentru orientare, în funcție de vasul folosit, cam jumătate din cantitatea lui se pune apă. Pentru siguranță adăugați un litru de apă în plus. De exemplu, pentru un butoi de 80 de litri se fac 41 de litri de zeamă. Toate acestea se pun la foc, din momentul în care fierb se lasă să clocotească 5 minute , apoi se lasă să se domolească 5 minute și apoi se răstoarnă peste toate legumele clădite în butoi. La sfârșit se pun și boabe de muștar. Se ține butoiul în bucătărie timp de 10 zile, la cald, că să înceapă fermentarea. Dacă se da imediat la rece, gogonelele nu vor mai fi bune , dulci și acidulate ci amărui, așa că, musai 10 zile de lăsat în bucătărie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS