14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum au reuşit două femei să poarte acelaşi copil în pântec

Cum au reuşit două femei să poarte acelaşi copil în pântec

Ashleigh şi Bliss Coulter, care formează un cuplu de acelaşi sex, au putut ambele purta dezvoltarea embrionului, iar una dintre ele şi pe cea a fetusului, mulţumită unei noi tehnici de fertilizare. Conform Live Science, Ashleigh a născut un băiat sănătos, în urmă cu cinci luni, scrie descopera.ro.

Tehnica denumită INVOcell se situează undeva între fertilizarea in vitro şi inseminarea intrauterină. În timpul fertilizării in vitro, specialiştii fertilizează ovulele cu spermatozoizi în laborator şi apoi transferă embrionul obţinut în uterul unei femei. În timp inseminării uterine, sperma este inserată direct în uter cu scopul de a facilita fertilizarea ovulului de către spermatozoid.

INVOcell este practic o formă de fertilizarea in vitro, însă în locul fertilizării ovulelor în laborator, ovulele şi spermatozoizii sunt amplasaţi într-un mic flacon ce este apoi inserat în vaginul unei femei alături de o diafragmă ce îi păstrează poziţia. Astfel, cu ajutorul căldurii corpului, spermatozoidul poate fertiliza ovulul. Practic, vaginul femeii înlocuieşte incubatorul din laborator. După cinci zile, medicul îndepărtează dispozitivul pentru a vedea dacă embrionul s-a format pentru a putea fi implantat în uter sau criogenat pentru o utilizare ulterioară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS