12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum prepari cei mai buni cârnaţi de casă

Cum prepari cei mai buni cârnaţi de casă

Pentru prepararea celor mai buni cârnaţi de casă aveţi nevoie de următoarele ingrediente (pentru 25 cârnaţi):  3 kg carne porc mai grasă 1,5 kg carne vită, 3 căpăţâni usturoi, 1 lingură cimbru uscat, 2 linguri boia dulce, 1 lingură boia iute, 1 linguriţă piper, sare grunjoasă, ½ linguriţă ienibahar, maţe de porc.

Mod de preparare:
Curăţaţi matele şi le spălaţi. Le răzuiţi cu dosul unui cuţit sau cu o lingură de lemn, dar aveţi grijă să nu le rupeţi. Separat, dizolvaţi o lingură cu vârf de sare grunjoasă în 300 ml de apă, potrivit estisanatos.com.
Tăiaţi carnea de porc şi de vită bucăţi mici, o tocaţi şi o puneţi într-un vas. Pisaţi usturoiul, îl frecaţi cu un praf de sare, turnaţi puţină apă şi omogenizaţi. Adăugaţi mujdeiul peste carne şi toate condimentele, mai puţin sarea. Amestecaţi şi puneţi treptat din saramură, frământând bine. Lăsaţi să se aromatizeze peste noapte.
Montaţi pâlnia de cârnaţi la maşina de tocat şi umpleţi maţele. Aveţi grijă să nu fie prea îndesaţi, pentru că în momentul în care se usucă se pot sparge. Când terminaţi, îi lăsaţi atârnaţi câteva ore în bucătărie să se usuce, apoi îi scoateţi pe balcon şi îi înşiraţi pe sârmă, să se zvânte la rece.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS