12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRețeta zile: Cartofi carbonara

Rețeta zile: Cartofi carbonara

Astăzi îți propunem o rețetă delicioasă de cartofi carbonara. Se prepară ușor și sunt atât de buni încât nu te vei mai satură de ei.

Ingrediente:1 kg de cartofi, 170g kaiser, 1 ceapă mică, 300 ml smântână pentru gătit, 150 g de parmezan, 2 ouă, ½ linguriță nucșoară, sare, piper, pătrunjel tocat, 2 linguri de unt

Mod de preparare: Preîncălzește cuptorul la 180 °C și unge o tavă potrivită că dimensiuni cu unt. Pune cartofii la fiert în apă cu sare. Lasă-i să fiarbă până când sunt aproape gata. Strecoară-i, clătește-i cu apă rece și curată-i de coajă. Taie-i apoi felii sau cubulețe, după preferințe. Într-un bol încăpător amestecă smântână cu ouăle și parmezanul. Amestecă totul foarte bine, apoi adaugă nucșoară, și asezonează după gust cu sare și piper. Taie ceapă julienne și pune-o la călit în untul rămas. Când devin ușor sticloasă adaugă kaiserul tăiat bucățele și lasă totul la călit până când carnea începe să se prăjească. Adaugă și cartofii peste acest amestec și continuă să gătești totul timp de încă un minut, apoi stinge focul. Lasă-i să se răcească puțin, apoi adaugă amestecul de smântână cu ou și parmezan peste aceștia și amestecă-i ușor. Pune compoziția în tavă și dă totul la cuptor timp de 30 de minute, sau până când se rumenesc la suprafață. Când sunt gata, presară pătrunjel proaspăt tocat pe deasupra.

Servește cartofii calzi, alături de o salată de roșii și un pahar de vin alb, demisec.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS