22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Cheesecake cu ricotta în stil sicilian

Reţeta de weekend – Cheesecake cu ricotta în stil sicilian

Ingrediente:
900 g brânză ricotta, 150 g zahăr, 50 g făină, 6 ouă, ¼ linguriţă scorţişoară, 2 linguriţe coajă de portocală rasă, 2 linguriţe extract de vanilie, 1 vârf de cuţit de sare, zahăr pudră pentru decor.

Mod de preparare:
Încălziţi cuptorul. Puneţi brânza într-un castron şi o mixaţi bine până capătă aspectul unei creme. Încorporaţi zahărul şi făina, apoi ouăle, unul câte unul. Adăugaţi vanilia, scorţişoara, coaja de portocală şi praful de sare. Turnaţi mixtura într-o tavă tapetată. Băgaţi tava la cuptor, aproximativ o oră şi 15 minute, până când prăjitura a căpătat o crustă aurie şi a trecut testul scobitorii. Acoperiţi şi lăsaţi prăjitura să se răcească.

Menţiuni:
Presăraţi zahăr pudră înainte de a servi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS