17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn serial TV despre hărţuirea preadolescenţilor va fi difuzat în premieră mondiaă

Un serial TV despre hărţuirea preadolescenţilor va fi difuzat în premieră mondiaă

„Jams“, un serial TV care abordează pentru prima dată dificila chestiune a hărţuirii sexuale destinat publicului preadolescent, va fi difuzat anul viitor de postul RAI Ragazzi care l-a produs, relatează luni AFP, citând acest canal de televiziune.

Serialul de ficţiune destinat tinerilor cu vârste cuprinse între 9-14 ani prezintă povestea lui Joy, o fetiţă de 11 ani care este hărţuită de un prieten de familie, un avocat influent şi partener de fotbal al tatălui ei, scrie Agerpres.

Potrivit postului public italian, este vorba de primul serial de acest gen din lume menit să alerteze tinerii despre acest subiect sensibil. Creatorii săi au colaborat îndeaproape cu un grup de psihologi pentru copii înainte de scrierea oricărei scene, a declarat pentru AFP, Luca Milano, responsabilul RAI Ragazzi, cu ocazia Mipjunior, târgul mondial al producţiilor de televiziune destinate copiilor organizat în acest weekend la Cannes. „Ideea este de a-i învăţa pe copii cum să identifice riscurile potenţiale ale anumitor situaţii iar părinţii cum să le detecteze”, a precizat el, adăugând că, „le arătăm copiilor cum să le vorbească adulţilor, pentru că aceste subiecte sunt greu de abordat“.

Alte seriale despre chestiuni legate de hărţuirea sau de abuzurile sexuale în care sunt responsabilizaţi copiii în faţa propriilor colegi ar putea fi dezvoltate, a declarat responsabilul postului TV, care a apreciat că este de datoria serviciului public să trateze astfel de probleme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS