12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinVietnam - Captură de 32 de kilograme de coarne de rinocer provenind din Africa de Sud

Vietnam – Captură de 32 de kilograme de coarne de rinocer provenind din Africa de Sud

Vameşii vietnamezi au confiscat vineri 32 kilograme de coarne de rinocer expediate pe zbor comercial din Africa de Sud, au informat autorităţile, citate de DPA.

Cele 12 coarne de rinocer au fost descoperite într-un pachet transportat de un zbor al companiei Qatar Airways de la Johannesburg, prin Doha, cu destinaţia Hanoi, a indicat într-o declaraţie Departamentul Vamal din Hanoi.

Transportul a sosit pe 4 octombrie şi a fost deschis vineri de către vameşi.

Potrivit documentelor care însoţeau pachetul, expeditorul era „South Africa Exquisite Global Shipping and Logistics Suite”, cu sediul la Johannesburg, iar
destinatarul, o persoană din Hanoi pe nume Truong Van Nam.

Pe moment nu s-au putut efectua arestări, deoarece cercetările nu au dus la nicio persoană identificabilă, nici în cazul expeditorului, nici al destinatarului.

Vietnamul este unul dintre cei mai mari consumatori la nivel mondial de coarne de rinocer, despre care unii cred că au importante proprietăţi medicale şi afrodisiace.

Coarnele de rinocer sunt alcătuite aproape în întregime din cheratină – o proteină dură întâlnită şi în structura părului şi a unghiilor oamenilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS