22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Cheesecake cu mascarpone și ananas

Reţeta de weekend – Cheesecake cu mascarpone și ananas

Ingrediente:
Pentru blat: 40 g unt, 100 g biscuiți de ovăz fărâmițați, 25 g nucă de cocos deshidratată.
Pentru umplutură: 420 g ananas în suc natural, scurs, 5 foi de gelatină, 250 g mascarpone, 500 g cremă de brânză cu cantitate mare de grăsime, 150 g cremă nucă de cocos, coaja rasă de la 1/2 lămâie.

Mod de preparare:
Se topește untul într-o tigaie și se amestecă cu firimiturile de biscuiți și 1 lingură de nucă de cocos. Se amestecă bine și se distribuie amestecul în forma de tort cu pereți detașabili, presând bine compoziția. Introduceți forma la frigider să se odihnească. Tăiați o felie de ananas în bucăți, iar restul pasați-l la blender. Gelatina se înmoaie într-un recipient cu apă rece. Într-un castron se amestecă crema de brânză cu mascarpone. Încălziți ușor, într-un vas, crema de cocos. Scurgeți gelatina de excesul de apă și adăugați-o în vasul cu cremă de cocos. Amestecați până când se topește. Încorporați amestecul în crema de brânză, împreună cu piureul de ananas și coaja de lămâie. Turnați amestecul peste blatul de biscuiți și lăsați-l la rece până când devine ferm. Îndepărtați peretele formei de tort și tapetați marginea cu restul de nucă de cocos.

Menţiuni:
Decorați cu ananasul bucăți sau sosuri de fructe la alegere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS