6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinREŢETA ZILEI: Vinete cu roşii, busuioc şi mozzarella

REŢETA ZILEI: Vinete cu roşii, busuioc şi mozzarella

Ingrediente: 2 vinete, tăiate în felii cu grosimea de 2 cm, 600 g sos napolitan, 2-3 roşii, 3 linguri frunze de busuioc mărunţit, 1 lingură frunze de pătrunjel tocat, 20 g parmezan ras, 40 g mozzarella tăiată cubuleţe, 2 linguri ulei, sare.
Mod de preparare:
Încălzeşti cuptorul. Presari rondelele cu sare şi le laşi 5 minute, după care le dai printr-un jet de apă rece şi le pui pe hârtie absorbantă. Încingi uleiul într-o tigaie şi pui vinetele la prăjit, la foc mediu, două minute pe fiecare parte. Torni sosul napolitan într-o tavă tapetată, apoi aşezi rondelele de vinete, peste care pui feliile de roşii, busuiocul mărunţit şi cele două tipuri de brânză. Bagi tava la cuptor şi o laşi până când brânza capătă o crustă aurie şi vinetele se frăgezesc. Decorezi cu pătrunjelul tocat şi serveşti cu pâine crocantă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS