Ingrediente: 600 g mușchi de vită fasonat, 300 g ficat de gâscă curățat de nervuri, 600 g dovleac plăcintar, 100 g unt, 60 ml ulei măsline, 120 ml portocale suc de portocale, 20 ml vin roșu, 20 ml cognac, făină, sare, piper, ardei iuți.
Mod de preparare:
Frigi mușchiul de vită, pe toate părțile, într-o tigaie nonaderentă. Îl ții, la o temperatură ridicată, în funcție de cum îl vrei: mai în sânge sau mai bine făcut. Când este gata îl lași deoparte.
Cureți dovleacul și îl coci la cuptor până se caramelizează.
Treci ficatul de gâscă prin făină amestecată cu sare și piper, după gust și îl frigi în tigaie pe ambele părți.
Combini sucul cu vinul și cu cognacul și le așezi pe foc. Lași să scadă sosul și dai deoparte. Încorporezi untul în sos și lași la răcit.
Servești mușchiul alături de ficat și de feliuțe de dovleac. Îl stropești cu sos și, dacă vrei, așezi alături și ardei iuți.
Reţeta zilei: Mușchi de vită cu dovleac
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei