11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTopul destinaţiilor turistice unde găseşti căldură în timpul iernii

Topul destinaţiilor turistice unde găseşti căldură în timpul iernii

Dacă tânjeşti după căldură şi te obişnuieşti greu cu iarna geroasă, atunci poţi alege o destinaţie turistică ce îţi poate „readuce“ vara, chiar în timpul iernii, scrie momondo.ro. Iată câteva exemple pe care le poţi avea în vedere pentru concediul de iarnă.

1. Tenerife, Arhipelagul Canare

Tenerife, Arhipelagul Canare

Tenerife nu duce lipsă de peisaje din care pur și simplu nu-ți mai vine să ieși
Temperatura medie în luna decembrie: 17°C
Acasă e decembrie și tu ești în Tenerife, iar așa ceva trebuie consimțit pe un perete, undeva. Natura de aici păstrează urmele trecute ale unor valuri nesfârșite de lavă, acoperindu-le în prezent cu frumoase păduri de lauri, iar Parcul Național Teide este locul unde să-ți clătești ochii cu toate-acestea în vreme ce-ți uzezi bocancii. Vizitează oraşele de munte de aici (Vilaflor, Teno Alto, Arico Nuevo ețetera), admiră-le așezămintele ce vin din secolul 18 şi gustă din toate preparatele.

2. Krabi, Thailanda

Krabi, Thailanda – Foto: Blog TUI TravelCenter

Temperatura medie în luna decembrie: 28°C
Dacă tot faci jumătate de zi numai în avion, atunci încearcă să îţi iei o vacanţă de două săptămâni. Din Krabi, poţi porni înspre exact 154 de insule. Ei bine, da, atât de sublim este poziționat orașul, iar tu poţi să te urci într-o barcă cu coadă lungă și poţi face un tur marin al împrejurimilor. Poţi încerca mâncarea deliccioasă de aici şi poţi face un masaj thailandez care costă doar 5 euro pe oră.

3. Creta, Grecia

Creta, Grecia – Foto: Grecia de Weekend

Temperatura medie în luna decembrie: 14°C
Prea multe reproșuri nu poți să-i aduci Greciei când vine discuția vacanțelor și a concediilor. Problema, atunci când te gândești la o asemenea răsfățată a turismului, care abundă oricum în insule, plaje, natură, cultură și tot tacâmul, este întotdeauna: „Și înspre ce colț de Grecie ar trebui să mă îndrept?” Noi am înclinat balanța în favoarea celei mai mari insule – Creta. Spre deosebire de alte orașe grecești care obișnuiesc să intre în concediu pe perioada iernii, Heraklion (cel mai mare de pe insulă) n-are niciun gând de leneveală. Odată îndepărtată tentația existatului cu orele la malul mării, îți rămâne timp berechet să tot cercetezi istoria locului, veche de Dumnezeu știe câte mii de ani, să iei la rând Muzeul de Arheologie, Palatul Knossos, Catedrala Sfânta Mina și zidurile venețiene și să mai faci o vizită orașului Rethimno, aflat la vreo 70 și-un pic de kilometri de Heraklion.

4. Dubai, Emiratele Arabe Unite

Dubai – Foto: Kuoni

Temperatura medie în luna decembrie: 21°C (maxima 26)
Înainte de a întreprinde orice activitate, înfățișează-te în pragul Centrului Sheikh Mohammed din Bur Dubai și află tot ce trebuie să știi despre cultura locală. Ocolește apoi cu dibăcie copleșitoarele mall-uri și croiește-ți drum înspre una din piețele locale.
Când începe să te cuprindă foamea, spune-ți că ai doar două opțiuni: spargi un salariu la unul din restaurantele luxoase și faci autostopul de la aeroport până acasă sau alegi brutăriile și cofetăriile de la colț de stradă, încărcate și ele oricum de mâncăruri pe care nu le ai acasă. D

5. Ho Chi Minh, Vietnam

Ho Chi Minh, Vietnam – Foto: Traveller.com.au

Temperatura medie în luna decembrie: 27°C
Cum ai putea să ajungi în cel mai mare oraș din Vietnam fără să vrei să afli totul despre istoria zbuciumată, când „războiul din Vietnam” pare o expresie pe care o auzim încă din leagăn. Iar când o să-i străbați străzile și, chiar și îndrăgostit până peste cap să fi de cel de mâna căruia ești agățat, tot n-o să poți să nu observi tonele de influențe europene, să nu te mire. Multe conflicte mondiale s-au petrecut pe-acest pământ de-a lungul anilor.
Dar să ne îndreptăm spre lucruri mai vesele. Ho Chi Minh este celebru pentru multe lucruri, iar piețele (încărcate cu circa 3000 de standuri, un număr cu care nici măcar cele mai mari piețe de Crăciun europene nu se pot lăuda), cultura negocierii și motocicletele o să-ți sară în ochi asemenea unul glob disco la o slujbă din biserică. Se estimează că, în limitele orașului, ar conviețui 8.4 milioane de suflete alături de cele 7.4 milioane de motociclete ce le aparțin.

6. Algarve, Portugalia

Algarve, Portugalia – Foto: Aventurescu

Temperatura medie în luna decembrie: 17°C
Nu trebuie să fii un ciudat ca să visezi la soarele ce străluiește voios pe cerul de decembrie, în vreme ce marea se întinde în fața ochilor. Amestecă la senzația tocmai resimțită, niscaiva delicatese mediteraneene de pește și fructe de mare, cu bacalaul în frunte. La acestea se adaugă aerul sărat şi cel mai bun vin portughez, care te vor face să uiţi de zăpada de acasă.

7. Marrakech, Maroc

Marrakech, Maroc – Foto: marocaventura.blogspot.com

Temperatura medie în luna decembrie: 20°C
Maroc este, indubitabil, un loc în care prețurile scad proporțional cu temperatura, iar în Marrakech, iarna-i cea mai bună prietenă a buzunarului. Ei nu știu ce-i ală frig; pe timp de zi, temperatura ajunge nestingherită la 20 și o să-ți fie mai mare dragul să te plimbi pe străzile orașului. Înțelegem că, odată ajuns la fața locului, te vei vedea dator să-ți satisfaci anumite curiozități: piețele labirintice din Medina, unde tocmeala și mica înțelegere sunt la ele acasă, delicatesele marocane și poate centrul comercial în aer liber. Dacă ajungi aici, trebuie să vizitezi Grădina Majorelle, o veritabilă oază de natură, cu vegetație adusă din toate cele 5 continentele.

8. Gran Canaria, Arhipelagul Canare

Gran Canaria – Foto: All4Travel

Temperatura medie în luna decembrie: 20°C

Dacă picioarele sunt sănătoase și duc, n-ai nicio scuză cât de cât plauzibilă de a nu lua calea munților, cei despre care strămoșii canarieni băgau mâna în foc că sunt sacre, alături de satele presărate din vale-n vale și fermecătoare până la ceruri (Tenor, Artenara și Tejada sunt numai câteva dintre ele). Și nu zice nimeni că trebuie să stai departe de civilizație pentru că, în Las Palmas de Gran Canaria (mai exact, capitala) te vei simți cumva cu un picior în Europa și cu unul în America Latină, iar asta nu-i o experiență de refuzat.
Fă-ți plinul de tapas și încheie zilele cu o plimbare de-a lungul celor 3 km de plajă de pe care răsună ritmuri de jazz, funk și indie și citește mai pe îndelete despre comorile ascunse din Gran Canaria.

9. Cipru

Cirpu – Foto: Travelator

Temperatura medie în luna decembrie: 18°C
Dacă balanța preferințelor tale înclină mai puțin spre gălăgie, petreceri, cocktaiuri și ieșit din club spre dimineață și mai degrabă spre viața bătută la un pas molcom, atunci nici măcar nu ai motiv să vizitezi Cipru altcândva decât iarna. Nu spunem că vara n-ai putea să explorezi atât de bine conservatul mozaic din Paphos sau să încaleci într-un jeep safari și să o iei în sus pe Munții Troodos, oprindu-te la fiecare bisericuță intrată în Patrimoniul Unesco. Dar te asigurăm că temperatura iernii va face toată experiența infinit mai agreabilă. Și deși, în timpul zilei și în apropierea plajei temperaturile cochetează frumușel cu un 19 grade, în zonele muntoase înalte se poate schia, sorbi la ciocolată caldă și ronțăi castane prăjite. Asta în vreme ce la altitudini obișnuite peisajul este verde, fresh, iar flori colorate răsar de unde te aștepți mai puțin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS