16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta zilei: Plăcintă de carne de pui

Reţeta zilei: Plăcintă de carne de pui

Ingrediente:
Pentru crustă: 360 g făină, 110 g unt, 1 linguriță de sare, 1 linguriță de praf de copt, 110 ml apă rece.
Pentru umplutură: 4 bucăți piept de pui fără os, 110 g unt, sare, piper proaspăt măcinat, 2 morcovi mari curățați și tăiați felii, 1 ceapă mare tocată, 3 căței de usturoi, 100 g făină, 700 g supă de pui, 50 g smântână, 200 g mazăre, pătrunjel proaspăt tocat, mărar proaspăt tocat, albuș de ou, sare de mare.
Mod de preparare
Pentru aluat pui făina și untul la frigider pentru 30 de minute. Apoi, pui făina, praful de copt și sarea într-un robot de bucătărie și le mixezi bine. Adaugi untul și mai mixezi. Când s-a omogenizat suficient, pui apa rece și mai amesteci până devine un aluat umed, dar nu lipicios. Din aluat formezi două bile pe care le aplatizezi și le dai la rece pentru 30 de minute. Pentru umplutură preîncălzit la 220°C. Ungi o tavă de copt cu unt și apoi pui hârtie de copt. Asezonezi carnea de pui cu sare și piper. Îl dai la cuptor pentru 30-40 de minute și apoi îl lași 10 minute înainte de a-l tăia cubulețe.
Într-un vas mare topești untul, apoi adaugi ceapa și morcovii și lași să se înmoaie. Pui usturoiul, apoi făina și lași până compoziția face bule. Adaugi supa de pui puțin câte puțin. Aduci la punctul de fierbere și apoi verși smântâna, pui carnea de pui, mazărea, pătrunjelul și mărarul.
Pe o suprafață plată, întinde una dintre bucățile de aluat. Pui foaia într-o formă de plăcintă, întinzi umplutura și deasupra pui cea de-a doua foaie de aluat. Faci câteva crestături în aluat. Ungi cu ou.
Reduce focul la 180° C și coci 45 de minute.
Menţiuni: Lași să se răcească 15 minute înainte de a servi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS