12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta zilei: Vinete la cuptor cu roşii şi mozzarela

Reţeta zilei: Vinete la cuptor cu roşii şi mozzarela

Vinetele sunt foarte bogate în antioxidanți, după cum o arată și pigmentul violet. Conțin cupru, vitamina B1, vitamina B3, vitamina B6, vitamina B9 (acid folic), vitamina K, mangan și potasiu. Iar noi vă propunem o reţetă delicioasă, care are ca ingredient principal aceste legume.

Vinete la cuptor cu roşii şi mozzarela

Ingrediente: 3 vinete, 6-7 roșii, 300 gr. de mozzarella, 100 g de parmezan, 50 ml de ulei de măsline, 2 căței de usturoi, 1 linguriță de sare, mirodenii: busuioc, oregano.

Mod de preparare: Spălați vinetele, decupați capetele și tăiați-le longitudinal felii, sau rondele. Ungeți-le cu puțin ulei și coaceți-le pe grill sau într-o tigaie. Între timp, preparați sosul de roșii. Tăiați puțin roșiile și opăriți-le scurt (1 minut) cu apă clocotită, apoi decojiți-le și tocați-le bucăți mici. Puneți uleiul la încins într-o tigaie și adăugați roșiile. Dați focul la mic și lăsați-le 15-20 de minute. Adăugați sare, busuioc și oregano după gust, amestecați și dați deoparte. Înainte de a pune ingredientele în tavă, trebuie să știți că veți forma trei straturi. De aceea este bine să împărțiți vinetele, sosul de roșii și brânza rasă în trei părți egale. Într-o tavă adâncă de cuptor, puneți 2-3 linguri din sosul de roșii. Puteți folosi și un vas yena lung și adânc. Așezați vinetele pe toată suprafața vasului. Adăugați un nou strat de sos de roșii și apoi presărați brânza rasă pe răzătoare (mozzarella și parmezanul). Continuați așa până aveți 3 straturi de sos, vinete și brânză. ultimul strat trebuie să fie de brânză rasă. Introduceți tava în cuptorul încins la 200 de grade Celsius, și lăsați legumele să se coacă jumătate de oră, sau până se rumenesc. Puteți servi această mâncare caldă sau rece, de la frigider.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS