Ingrediente:
2 pulpe de pui, 1/2 piept de pui, 2 cepe, 2 căței de usturoi, 2 linguri de ulei, 2 linguri de făină, 3 linguri smântână, sare, piper, boia dulce, boia iute.
Găluște: 2 ouă, 2 linguri de ulei, 200 g făină, sare.
Mod de preparare:
Se încinge o tigaie cu ulei în care se pun ceapa tocată mărunt și carnea. Se adaugă sare, piper și boia, se pune și usturoiul și se adaugă apă cât să acopere totul. Când carnea a fiert, se pune smântână amestecată cu făină și puțină apă. Se mai fierbe 5 minute. Ouăle pentru găluște se bat cu sare, apoi se adaugă făina și uleiul. Se pune apă la fiert și apoi cu lingurița se iau bucăți de aluat și se adaugă în apă. Când se ridică sunt gata, se iau de pe foc și se adaugă fiecare în vasul cu carne și sos, care se mai lasă la fiert încă 5-10 minute.
Menţiuni:
Se adaugă pătrunjel și se servește.