8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Salată italiană, cu ton şi orez brun

Reţeta de weekend – Salată italiană, cu ton şi orez brun

Ingrediente:

2 conserve de ton în ulei, 190 g orez brun fiert şi răcit, 230 g amestec clasic de legume pentru salată, fierte şi răcite, 1/4 cană măsline negre feliate, 1/4 cană ardei gras roşu tocat, sucul de la 1/2 lămâie, 1/2 lingură ulei de măsline (poţi folosi din conserva de ton).

Mod de preparare:

Fierbeţi orezul brun şi lăsaţi-l să se răcească bine. Scurgeţi conserva de ton şi puneţi uleiul deoparte. Într-un castron mare, combinaţi orezul brun, tonul scurs de ulei, legumele, măslinele negre şi ardeiul gras roşu. Turnaţi sucul de la o jumătate de lămâie şi 1/2 lingură de ulei de măsline şi amestecaţi bine. Opţional, puteţi adăuga 2 linguriţe de capere în saramură. Amestecaţi bine şi serviţi eventual cu crutoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS