12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Prăjitură cu ciocolată şi vanilie

Reţeta de weekend – Prăjitură cu ciocolată şi vanilie

Ingrediente:

250 g unt, 250 g ciocolată amăruie, 200 g zahăr, 6 ouă, 4 linguri făină, 2 linguri amidon, 500 ml lapte, ½ baton de vanilie, 4 ouă, 175 g zahăr, 80 g făină, 150 g ciocolată neagră, 200 ml lapte, 2 linguri, zahăr, 1 lingură coniac.

Mod de preparare:

Amestecaţi ciocolata ruptă bucăţele, untul şi zahărul. Le topiţi pe aburi şi lăsaţi compoziţia să se răcească. Adăugaţi, pe rând, gălbenuşurile, făina, amidonul, amestecând bine, iar la sfârşit puneţi albuşurile bătute spumă.
Turnaţi compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată şi coaceţi timp de 30 de minute. Pentru cremă amestecaţi ouăle cu zahărul, făina şi batonul de vanilie. Subţiaţi compoziţia cu laptele fierbinte turnat în fir subţire şi lăsaţi să fiarbă la foc mic, amestecând continuu cu o lingură de lemn, până se îngroaşă.
Tăiaţi blatul în trei felii orizontale, întindeţi crema de vanilie între ele şi asamblaţi prăjitura. Separat, fierbeţi în bain-marie laptele, zahărul şi ciocolata până se îngroaşă puţin. O daţi deoparte de pe foc, adăugaţi coniacul, amestecaţi şi turnaţi glazura caldă peste prăjitură.
Scoateţi tava şi, cu ajutorul unei linguri, adăugați bezeaua. Introduceţi prăjitura din nou la cuptor, daţi flacăra foarte mică şi continuați coacerea cu uşa cuptorului întredeschisă, până se caramelizează uşor bezeaua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS