17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Brioșe cu ciocolată și banane

Reţeta de weekend – Brioșe cu ciocolată și banane

Ingrediente:

200 g făină, 50 g pudră de cacao, 150 g zahăr, 2 lingurițe praf de copt, ½ linguriță bicarbonat de sodiu, ¼ linguriță sare, 200 g ciocolată sau fulgi de ciocolată, 1 ou, 2 banane, pasate, 2 lingurițe esență de vanilie, 60 ml ulei, 250 g iaurt grecesc.

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 200 °C. Tapetaţi o tavă de 12 brioșe cu forme de hârtie sau de silicon. Combinaţi făina cu pudra de cacao, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Adăugaţi ciocolata ruptă în bucățele mici sau fulgii. Se bate oul cu piureul de banane, vanilia, uleiul și iaurtul. Încorporaţi în compoziția cu făină. Împărţiţi aluatul în formele de brioșe. Daţi tava la cuptor 15-20 de minute sau până când brioșele trec testul cu scobitoarea.

Menţiuni:

Se lasă la răcit 5 minute înainte de servire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS