16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinGoogle sărbăreşte astăzi floarea-de-colţ

Google sărbăreşte astăzi floarea-de-colţ

Floarea-de-colț este sărbătorită astăzi de Google printr-un doodle. Floarea-de-colț, supranumită şi Floarea-reginei, (Leontopodium alpinum Cass.) are o denumire extrem de sonoră în engleză și germană. Cuvântul „edelweiss” (în limba germană și engleză) pentru „floare-de-colț” a fost descoperit pentru prima dată în scris pe 5 martie 1784.
Floarea-de-colț înseamnă, etimologic, „alb nobil”, din limba germană. Numele florii de colț este compus din cuvintele „edel” (aristocratic) și „weiss” (alb). Imaginea pentru Doodle a fost creată de artista germană Rita Fürstenau.

Floarea-de-colţ. Simbol al curajului si dragostei, al puritatii si curateniei, floarea-de-colt (Edelweiss, Floarea-reginei, Leontopodium alpinum) este si un simbol national in multe tari cum ar fi: Elvetia, Austria sau Germania.
Floarea-de-colţ. Motivul pentru care Floarea-de-colţ este simbolul dragostei şi al purităţii

Floarea-de-colţ. Creşte în Munţii Carpaţi, fiind declarată monument al naturii din 1933 şi ocrotită. Poate fi întâlnită în Munţii Maramureşului şi Munţii Rodnei, Obcinele Bucovinei, Rarău, Ceahlău, Ciucaş, Munţii Bucegi, Făgăraş, Cozia şi Retezat. În afara spaţiului românesc, floarea reginei înfrumuseţează zone din Abruzzi, Alpi, Balcani, Carpaţi, Pirinei, dar şi din Asia Centrală şi de Est.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS