Ingrediente:
200 g iaurt grecesc degresat, 50 ml ulei, 1 banană bine coaptă, 2 ouă, 200 g făină, 70 g cacao, 1 linguriță esență de vanilie, 1 praf de sare, 1 linguriță praf de copt, 100 g ciocolată neagră, 100 g zahăr.
Mod de preparare:
Combinaţi iaurtul cu banana pasată, ouăle, zahărul, esența de vanilie și uleiul. Amestecaţi până când se omogenizează ingredientele. Separat, combinaţi făina, cacaua, sarea și praful de copt. Încorporaţi făina în iaurt și amestecaţi. Puneţi compoziția în forme de brioșe tapetate, cât să le umpleţi pe trei sferturi, și presăraţi bucăți de ciocolată.
Daţi tava la cuptor 15-20 de minute, până când brioșele trec testul scobitorii.
Menţiuni:
Ciocolata neagră se poate înlocui cu ciocolată cu lapte.