16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Tort cu nucă şi mascarpone

Reţeta de weekend – Tort cu nucă şi mascarpone

Ingrediente (1 tort):
3 ouă, 3 linguri zahăr, 2 linguri ulei, 3 linguri făină, 4 linguri nucă măcinată, 1/2 pliculeţ praf de copt, 1 lingură zahăr vanilinat, sare.
Pentru decor: 100 g zahăr, 100 g miez de nucă
Pentru cremă: 100 ml smântână pentru frișcă, 250 g mascarpone, 1 lingură zahăr vanilinat, 1 întăritor de frișcă.
Pentru crema de ciocolată: 50 g ciocolată amăruie, 100 ml smântână pentru frișcă.
Pentru sirop: 50 ml apă, 50 g zahăr, 1 lingură esență de rom.

Mod de preparare
Pentru blat, bați spumă albușurile, împreună cu un praf de sare. Adaugi zahărul tos și pe cel vanilinat și bați în continuare, ca să obții o spumă densă. Încorporezi gălbenușurile amestecate cu ulei, apoi torni în ploaie făina amestecată cu nuca măcinată și praful de copt. Folosești o spatulă și faci mişcări ușoare, de jos în sus. Torni compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dai la cuptor, aproximativ 30 de minute. Faci testul scobitorii, apoi scoți blatul și-l lași să se răcească. Între timp, caramelizezi zahărul. Când devine lichid, adaugi nuca și amesteci bine, ca să o acoperi integral. Torni totul pe o hârtie de copt și lași să se răcească. Ulterior, pui nucile într-un șervet sau într-o pungă și le bați cu un ciocan, ca să le mărunțești. Pentru prima cremă, bați câteva minute cu mixerul smântâna, zahărul vanilinat și întăritorul de frișcă, până devine pufoasă. Separat, mixezi și crema de mascarpone, apoi încorporezi frișca bătută și nucile caramelizate (păstrezi câteva pentru decor).
Faci și cea de-a doua cremă: rupi în bucăți ciocolata și o topești la foc mic, împreună cu smântâna pentru frișcă. Omogenizezi bine, lași să se răcească, apoi bagi la frigider. O poți mixa câteva secunde înainte s-o distribui pe blat.

Menţiuni:
Tai blatul în trei și-l însiropezi după preferință. Ungi cu cele două creme foile de tort, iar la final presari nucile caramelizate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS