20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Budincă de legume cu ouă

Reţeta de weekend – Budincă de legume cu ouă

Ingrediente:

500 g cartofi, 2 linguri ulei, 8-10 ciuperci, 2 ardei, 1 ceapă, 3 căței de usturoi, 1 praf de sare, 10 ouă, 100 ml lapte, 100 g brânză rasă, piper.

Mod de preparare:

Daţi drumul la cuptor și tapetaţi o tavă. Curăţaţi cartofii, îi feliaţi și-i spălaţi. Îi amestecaţi cu o lingură de ulei, apoi îi așezaţi
într-un singur strat în tavă. Îi presăraţi cu sare și piper, după gust. Țineţi cartofii la cuptor, încălzit în prealabil, 20 de minute. Încingeţi uleiul rămas în tigaie și căliţi ceapa tocată, ciupercile tăiate bucăți, ardeii tocați și usturoiul pisat. După ce s-au înmuiat legumele, daţi deoparte.
Mixaţi ouăle cu laptele și 50 g brânză rasă, apoi turnaţi jumătate de compoziție în tavă. Adăugaţi legumele călite și turnaţi restul de ouă. Presăraţi brânza rasă rămasă și daţi tava la cuptor aproximativ 45 de minute.

Menţiuni:

Budinca se taie rece.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS