14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Minitarte cu ciuperci

Reţeta de weekend – Minitarte cu ciuperci

Ingrediente:

Pentru aluat: 250 g făină, 1 ou, ½ linguriță sare, ½ linguriță piper, 200 g unt, 2-3 lingurițe lapte rece.
Pentru umplutură: 90 g unt, 3 fire praz, ½ linguriță sare, 500 g ciuperci, 2 lingurițe cimbru, 3 linguri smântână, 1 praf piper, 200 g cașcaval.

Mod de preparare:

Amestecaţi ingredientele și faceţi un aluat fărâmicios. Dacă vi se pare că nu se leagă, picuraţi 2-3 lingurițe de lapte rece în timp ce amestecaţi, pentru ca aluatul să devină omogen. Îl lăsaţi la frigider o jumătate de oră. Îl întindeţi cu un sucitor și tăiați cu gura unui pahar șase cercuri. Le așezaţi în formele de minitarte, după ce aţi pus hârtie pentru copt. Întindeţi pe toată suprafața. Înțepaţi cu furculița din loc în loc. Le daţi la cuptorul încins și le țineţi pâna devin aurii. Le lăsaţi la temperatura camerei.
Tăiaţi capătul firelor de praz, daţi deoparte prima foaie și tăiaţi partea albă până la frunze. Puneţi prazul într-o strecurătoare și spălaţi-l sub jet de apă. Spălați ciupercile și le tăiaţi. Topiţi untul într-o tigaie. Adăugaţi prazul și sarea și amestecaţi 3 minute. Daţi focul mai tare, puneţi ciupercile și țineţi până scade apa lăsată de ele. Adăugaţi cimbrul, smântâna și piperul și lăsaţi să se răcească. Presăraţi un strat de cașcaval ras pe fundul fiecarei minitarte. Puneţi din compoziția de ciuperci și praz, apoi presăraţi cașcaval pe deasupra. Se coace cam 25 de minute.

Menţiuni:

Se servește când s-a răcit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS