5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAfecţiuni tratate cu ozonoterapie

Afecţiuni tratate cu ozonoterapie

Sezonul toamnă-iarnă este unul dificil pentru foarte multe persoane şi asta pentru că suntem predispuşi la diverse viroze şi afecţiuni. Mai mult decât atât, pe fondul manifestării fenomenului de burnout, întâlnit tot mai des la persoanele active, sistemul imunitar are de suferit şi nu ne ajută în combaterea acestor probleme, potrivit www.csid.ro. O soluţie a acestor probleme o reprezintă ozonoterapia, care are un efect revigorant asupra întregului organism, stimulează regenerarea celulară şi modulează sistemul imunitar, principalul nostru aliat în lupta cu boala.
„Ozonoterapia este un tratament care îşi găseşte utilitatea în numeroase afecţiuni. Este demonstrat că, după efectuarea procedurii de ozonoterapie în doze şi volume mari (OHT), ATP-ul mitocondrial, considerat a fi <<uzina de energie>> a organismului, creşte cu 500%, rezultatele preliminare indicând faptul că acest lucru stimulează şi apariția celulelor stem, despre care știm că au un rol în sănătatea întregului organism. Practic, secretul terapiei este acela că ozonul, odată ajuns în sânge, creează un stres oxidativ, iar organismul începe producţia de antioxidanţi. Cu ajutorul terapiei cu ozon, sângele este detoxifiat de agenţi patogeni, metale grele şi metaboliţi toxici“, a declarat dr. Mihai Baican, medic specialist în ozonoterapie.
Toamna suntem predispuşi la trei afecţiuni, strâns legate între ele, pe care ozonoterapia le poate preveni sau trata cu succes.

Sindromul de burnout

Ne-am reîntors din concediu, acea perioadă a anului dedicată detaşării de grijile cotidiene şi cele de la locul de muncă. Însă constatăm că suntem mai obosiţi decât atunci când am plecat. „Organismul simte şi reflectă acest lucru printr-un tonus mai scăzut. Ne simţim copleşiţi de tot ceea ce urmează şi ne epuizăm emoţional. Ei bine, ozonoterapia şi-a dovedit eficienţa în tratarea acestui sindrom. Cu ajutorul ozonoterapiei, îţi revine cheful de viaţă, te odihneşti mai bine, îţi creşte capacitatea de concentrare şi, în felul acesta, te recâştigi“, povesteşte specialistul în ozonoterapie.

Virozele de sezon

Organismul nostru acumulează de-a lungul timpului numeroase noxe şi toxine, se încarcă din cauza stresului şi a oboselii. Funcţionarea acestuia devine deficitară şi determină scăderea sistemului imunitar. Dacă mai adăugăm că, toamna, virozele respiratorii se transmit cel mai uşor, atât la şcoală, între colegi, cât şi acasă, către părinţi şi mai ales bunici, care au deja un sistem imunitar precar, este lesne de înţeles de ce în sezonul rece avem un şir de îmbolnăviri în familie.
,„Aceste viroze încep să aibă şi manifestări mai puţin comune, de tipul problemelor digestive, care nu sunt din cauză alimentară, şi a erupţiilor cutanate, pe care noi avem tendinţa să le asociem unei boli a copilăriei. De fapt, este vorba despre o viroză intestinală, care provoaca manifestări cutanate. În condiţiile în care, în lumea medicală, sunt dezbătute tot mai des efectele adverse pe care automedicaţia şi consumul iresponsabil de antibiotice şi antiinflamtorii le au asupra organismului, devenind adevărate pericole când sunt administrate pe termen lung, ozonoterapia devine o alternativă sau un mijloc complementar viabil pentru prevenţia şi tratarea acestor afecţiuni. De asemenea, trebuie menţionat că ozonoterapia nu interacţioneaza negativ cu medicamentele, ba din contră, potenţează efectul tratamentelor, administrate corect şi la recomandarea medicului“, a declarat dr. Mihai Baican.

Depresia indusă

Aceasta stare este cauzată de imposibilitatea organismului de a se adapta la schimbarea de temperatură şi a faptului că nu mai primeşte atât de multă lumină şi căldură, cum era obişnuit. Printre efectele ozonoterapiei se numără şi redarea energiei şi obţinerea unui somn de calitate. Foarte mulţi pacienţi ne-au relatat că se pot odihni mai bine şi că au dispărut stările de nelinişte şi apatie pe care le aveau.

Cum se realizează ozonoterapia?

„Ozonoterapia sistemică, căci despre ea este vorba în tratarea acestor afecţiuni, se realizează cu ajutorul unui aparat special conceput în acest sens, care generează ozon din oxigen. Cu ajutorul său, este extrasă o cantitate de aproximativ 200-250 ml de sânge de la pacient într-un kit steril. Apoi, aparatul adaugă amestecul de ozon şi oxigen în recipient, reintroducând ulterior sângele în organism prin acelaşi kit care a ajutat la extragerea sa. Practic, toată procedura presupune doar o singură înţepătură, durerea este minimă, fără efecte secundare sau riscuri pentru pacient, şi durează aproximativ 15-20 de minute“, povesteşte dr. Mihai Baican.
Ozonoterapia sistemică se face strict sub supravegherea medicului specialist în ozonoterapie şi doar la recomandarea acestuia, după un consult de specialitate. În funcţie de obiectivele terapeutice, prevenţie sau tratare, precum şi de gravitatea bolii, medicul va concepe un plan de tratament personalizat.
Ozonoterapia are efecte benefice şi în tratarea cicatricilor, acneei şi a cearcănelor, dar şi a afecţiunilor ginecologice sau a bolilor reumatice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS