12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Mâncare marocană cu carne și mazăre

Reţeta de weekend – Mâncare marocană cu carne și mazăre

Ingrediente:
1,5 kg carne de vită, sare, piper, 1 ceapă, 2 căței de usturoi, 250 g morcovi, ½ linguriță turmeric, 1 linguriță paprika, 1 linguriță pudră de ghimbir, 4-5 linguri de ulei, 1 linguriță chimen, 400 ml supă de carne, 500 g roșii, 1 conopidă, 100 g mazăre, 2 lingurițe amidon, 100 ml apă, pătrunjel.

Mod de preparare:
Tai carnea de vită cubulețe și o asezonezi cu sare și piper, după gust. Încingi uleiul și rumenești carnea pe toate părțile, 5-7 minute, apoi o scoți. Cureți usturoiul, morcovii și ceapa, apoi le toci. Pui ceapa în cratiță, în uleiul rămas, și, când se rumenește, adaugi morcovii și usturoiul. După 3 minute, pui carnea înapoi în cratiță și adaugi condimentele, după gust. Torni supa și roșiile decojite date prin răzătoare. Omogenizezi, acoperi și lași să fiarbă la foc mic, până se înmoaie carnea. Adaugi conopida, ruptă buchețele, apoi mazărea și lași să fiarbă. Combini amidonul cu apa și torni în cratiță. După ce sosul s-a îngroșat, dai deoparte.

Menţiuni:
Se servește cu pătrunjel tocat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS