21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Plăcintă cu spanac şi brânză

Reţeta de weekend – Plăcintă cu spanac şi brânză

Ingrediente:

2 linguri ulei măsline, 2 cepe mari, tocate mărunt, sare, piper măcinat, 500 g frunze de spanac, spălate și scurse, 250 g brânză feta, 2 ouă mari, 200 ml smântână, 50 g muguri de pin prăjiți, 100 g unt topit, 14 foi de plăcintă.

Mod de preparare:

Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie la foc potrivit și adăugați ceapa cu un strop de sare și piper. Căliți aproximativ 6 minute, amestecând constant până când se înmoaie. Transferați ceapa într-un bol mare. Rupeți frunzele de spanac și opăriți-le într-o oală cu apă clocotită. Lăsați spanacul într-o sită, să se scurgă de excesul de apă. După ce acesta se răcește, tocați-l grosier. Adăugați spanacul în recipientul cu ceapă călită și presărați pe deasupra un praf de nucșoară. Adăugați brânza feta, ouăle și smântâna. Asezonați cu sare și piper după gust. La final adăugați mugurii de pin și lăsați compoziția deoparte până se răcește complet. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Ungeți un vas termorezistent cu unt topit și așezați zece straturi de foi de plăcintă în vas, ungând fiecare strat cu unt. Cu o lingură, adăugați amestec de spanac și brânză, apoi îndoiți marginile foii peste umplutură.
Așezați deasupra foile rămase, ungeți-le cu o cantitate consistentă de unt. Introduceți tava în cuptor pentru 50-60 de minute, până când suprafața plăcintei se rumenește și devine aurie, iar umplutura este făcută. Testați cu un cuțit mic, umplutura nu trebuie să fie moale. Scoateți tava din cuptor și mai lăsați-o 15-20 minute înainte să o tăiați.

Menţiuni:

Serviți plăcinta caldă sau la temperatura camerei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS