11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAlimente care îţi ajută memoria

Alimente care îţi ajută memoria

Creierul necesită nutrienţi la fel ca inima, plămânii sau muşchii. Alimentele potrivite vă vor ajuta să vă folosiţi creierul la maximum şi cu cât creierul este mai activ cu atât îl veţi stimula să creeze noi conexiuni, veţi îmbunătăţi funcţiile de memorie şi de rezolvare a problemelor. Printre alimentele care vă ajută să aveţi un creier activ şi productiv se numără usturoiul, roşiile, migdalele etc.

Usturoi
Usturoiul are mai mulţi nutrienţi care contribuie la funcţionarea bună a creierului. El subţiază sângele, crescând astfel fluxul în tot corpul, inclusiv în creier. Acesta luptă cu radicalii liberi produși la nivel cerebral, care au fost asociaţi cu afecţiuni degenerative precum Alzheimer. De asemenea, usturoiul este eficient în prevenirea unor tumori cerebrale.

Linte
Conţine lecitină, proteine şi glucide de care au nevoie celulele creierului. Fibrele şi antioxidanţii din linte ajută la menţinerea bunei circulaţii a sângelui în creier. Acest lucru nu poate fi trecut cu vederea, el are un impact puternic asupra modului în care creierul funcţionează zi de zi, şi, în timp, poate însemna diferenţa între a avea un creier sănătos, activ sau un creier lent, îmbătrânit.

Migdale
Dacă nu v-aţi făcut un obicei de a consuma migdalele ca o gustare, ar fi bine să vi-l formaţi. Migdalele conţin o doză bună de vitamina E, care vă ajută să vă menţineţi abilităţile cognitive: învăţare, memorare etc. Migdalele, dar şi alte fructe oleaginoase „hrănesc“ creierul pentru că menţin arterele curate şi cresc nivelul de serotonină, acel neurotransmiţător care controlează somnul, depresia, memoria şi alte procese neurologice.

Somon
Acizii Omega-3 din somon şi alţi peşti sunt benefici creierului. Aceste grăsimi vă pot ajuta să gândiţi mai bine şi pot preveni bolile de creier. De asemenea, pot îmbunătăţi starea de spirit şi previn depresia atunci când sunt consumaţi regulat. Pentru aceleaşi beneficii puteţi mânca şi sardine. O dietă bogată în peşte poate ajuta la dezvoltarea memoriei şi chiar la diminuarea riscului de demenţă sau alte boli mintale.

Banană
Sunt o sursă de potasiu, iar o concentraţie scăzută de potasiu poate inhiba capacitatea de a gândi clar şi de a te concentra. Aceste fructe conţin, de asemenea, fibre şi triptofan care îţi menţin starea de spirit bună, dar şi vitamine – mai ales B-uri, care sunt importante pentru funcţionarea creierului.

Roşii
Licopenul din roşii vă poate ajuta să preveniţi boli precum Alzheimer, Parkinson, demenţă, dar şi alte afecţiuni degenerative ale creierului. Consumaţi roşiile gătite cât mai bine, pentru că în acest fel organismul absoarbe mai mult licopen. În plus, asociază roşiile cu uleiuri, pentru că licopenul este liposolubil – se dizvolvă în grăsimi.

Cereale integrale
Studiile au arătat că cerealele integrale îi pot oferi creierului ceea ce are nevoie pentru a rămâne alert. Creierul are nevoie de o doză constantă de glucoză, iar cerealele integrale o oferă în mod sigur. Fibrele ajută la reglarea eliberării de glucoză în corp, explică specialiştii. Cerealele integrale conţin şi vitamine din complexul B, care ajută la hrănirea unui sistem nervos sănătos.

Avocado
Avocado constituie o mare resursă pentru cei care încearcă să optimizeze celulele creierului lor. Acest fruct furnizează grăsimi monosaturate care ajută sângele să circule mai bine, ceea ce e esenţial pentru creier. O dietă bogată în avocado scade riscul de a dezvolta boli de inimă şi scade nivelul colesterolului din organism. Acest lucru reduce riscul de acumulare a reziduurilor în vasele sanguine şi ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui, ceea ce va face ca şi creierul să fie mai alert şi să funcţioneze mai bine!

Seminţe de dovleac
Ele conţin acid folic, vitamina E, B6, magneziu şi acizi graşi nesaturaţi. Sunt substanţe care îmbunătăţesc capacităţile cognitive, memoria şi hrănesc creierul, iar grăsimile vegetale funcţionează ca un antidepresiv natural.

Morcovi
Ştiţi că morcovii sunt hrană pentru ochi, dar ştiţi că sunt benefici şi creierului? Odată cu înaintarea în vârstă, memoria se degradează, dar morcovii vă ajută să păstraţi cât mai departe acest proces, graţie luteolinei. Vestea bună este că puteţi obţine acest beneficiu atât din preparatele gătite care conţin morcovi, cât şi dacă beţi suc proaspăt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS