12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMarcel Iureş a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor

Marcel Iureş a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor

Marcel Iureş, compozitorul Vasile Şirli, regizorii Philippe Genty şi Rimas Tuminas, dansatorul şi coregraful Ohad Naharin şi Robert Wilson, regizor, dramaturg şi actor au primit stele pe Aleea Celebrităţilor din Sibiu.

La ceremonia de decernare a distincţiilor, preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, Constantin Chiriac, a declarat că se mândreşte cu faptul că cele şase nume grele ale culturii internaţionale vor sta pe aceeaşi alee cu alte 24 de nume, care au primit aceleaşi distincţii anterior.

Marcel Iureş a declarat că momentul este „o staţie spre încununare”, glumind pe seama gravării numelui său în alee -”Rămâne de văzut cui o să-i placă să calce pe mine. Este prima şi singura stea pe care o am. Mai este una în cer, dar o să vă zic când ajung acolo. Mă simt bine la Sibiu, nu e ca acasă, că eu sunt oltean, dar e o atmosferă şi pe verticală şi pe orizontală”.

Aleea Celebrităţilor este amenajată în Parcul Cetăţii din Sibiu, aflat în imediata apropiere a Sălii Thalia, primul teatru construit în România, şi de-a lungul zidului de apărare al vechii cetăţi a Sibiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS