9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCauze şi simptome ale dermatitei

Cauze şi simptome ale dermatitei

Eczema, cunoscută şi ca dermatită, este o inflamaţie a pielii. Aceasta este foarte des întâlnită pe tot globul şi este una dintre cele mai comune probleme ale pielii. Eczema afectează numai pielea. Există multe forme ale bolii. Eczema implică, de obicei, erupţii cutanate, umflături şi băşici care apar pe piele şi nu arată bine. Fiecare tip de eczemă este uşor diferit, dar toate implică roşeaţă, mâncărimi şi băşicuţe care curg. Cel mai important simptom al eczemei este pielea care provoacă o mâncărime cu adevărat gravă! Eczema poate apărea pe tot corpul, este localizată deseori pe antebraţe, picioare, încheieturile mâinilor, coapse sau gleznă. Există perioade în care simptomele bolnavului vor fi blânde şi perioade în care simptomele vor fi greu de suportat.

Vizita la medic, cea mai sigură modalitate de a afla dacă ai dermatită

Există o singură cale de a afla dacă ai eczemă şi aceasta este vizita la medic. Acesta va diagnostica eczema pe baza unui consult fizic. Nu există test special pentru eczemă, dar un medic ar trebui să poată recunoaşte boala. Uneori eczema este diagnosticată greşit, ca fiind alergie. Dermatita este foarte incomodă şi deseori dureroasă. Poate face pielea să arate rău. Uneori, băşicuţele asociate cu boala pot lăsa cicatrice. Această boală a pielii poate provoca probleme psihologice şi conduce la un respect de sine scăzut.
La fel ca în cazul tuturor problemelor de piele, există preocuparea că boala se poate răspândi. Nu este cazul. Nu contează cât de apropiat este contactul cu un bolnav de eczemă, afecţiunea nu este molipsitoare. Această afecţiune nu este contagioasă. Eczema poate afecta persoane de toate vârstele şi straturile sociale. Se pare că un număr uşor mai mare de femei decât de bărbaţi se îmbolnăvesc de această maladie. Eczema tinde să se perpetueze în familie, în special la cei care au antecedente de alergii. În principiu, oricine poate suferi de eczemă.

Cauzele eczemei

Eczema despre care am vorbit tinde să apară la persoanele înrudite. Totuşi, moştenirea genelor nu înseamnă că persoana va suferi de eczemă. Unii membri ai familiei pot suferi de eczemă, iar alţii pot avea noroc. Eczema pare să se declanşeze la cei care au un istoric familial al bolii. Aceşti factori declanşatori se consideră că ţin de mediu. Eczema poate fi declanşată de ceva anume. Factorii de mediu tind să înrăutăţească simptomele eczemei la un bolnav. Aceasta poate conduce la o erupţie a bolii.
Nu există vindecare pentru eczemă. În multe cazuri, poate să dispară brusc. În majoritatea cazurilor, eczema este ţinută sub control. Există multe modalităţi în care o persoană poate controla simptomele eczemei şi reduce disconfortul fizic provocat de aceasta. Din fericire, tratamentele pentru eczemă sunt de obicei ieftine.

Cremele hidratante, foarte folositoare

Cremele hidratante sunt foarte recomandate. Acestea ar trebui folosite de două ori pe zi. Ajută la reducerea roşeţii şi mâncărimii pielii. N-ar trebui folosite creme hidratante cu parfum sau coloranţi. De mare ajutor este şi îmbăierea. Eczema pare să fie declanşată de factorii de mediu. Pentru a împiedica o izbucnire de eczemă, bolnavul trebuie să fie atent la factorii cu care vine în contact. Săpunurile şi detergenţii ar trebui evitaţi şi la fel alte substanţe chimice care pot irita pielea. Cei care au eczemă ar trebui să cunoască acei factori care pot declanşa o izbucnire a bolii. Există medicamente şi tratamente disponibile pentru eczemă. Acestea sunt necesare numai în cazurile cele mai grave. În cazul în care cremele hidratante nu reuşesc să amelioreze simptomele, atunci un medic poate prescrie nişte steroizi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS