12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBob Dylan a rostit discursul care îi va aduce banii pentru premiul Nobel

Bob Dylan a rostit discursul care îi va aduce banii pentru premiul Nobel

Bob Dylan va putea primi, în sfârşit, cei 819.000 de euro care vin odată cu premiul Nobel, după ce acesta a ţinut un discurs special, scrie lexpress.fr.

„Când am primit premiul Nobel pentru Literatură, m-am întrebat care este adevărata legătură dintre cântecele mele şi literatură. Am vrut să reflectez şi să descopăr conexiunea. Voi încerca să expun aici gândurile mele“, a spus Dylan. Discursul a avut loc pe 5 iunie, chiar cu cinci zile înaintea expirării termenului în care putea face acest lucru. Acest discurs este cerut de Academie Roială de Ştiinţe a Suediei pentru ca cel care primeşte ăremiul Nobel să poată încasa şi banii. Bob Dylan va putea, aşadar, să ia cei 819.000 de euro. Cântăreţul a primit premiu Nobel în luna octombrie a anului trecut. Însă, foarte uimit de ceea ce i s-a întâmplat, el a refuzat iniţial să asiste la ceremonia din 10 decembrie 2016.
Ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în Suedia l-a reprezentat atunci şi a spus câteva cuvinte de mulţumire din partea acestuia.
Apoi, cu ocazia a două concerte pe care artistul le-a susţinut în Stockolm, la începutul lui aprilie, a primit medalia şi diploma în timpul unei ceremonii închise. Abia ieri, cântrăreţul a ţinut şi discursul cu ajutorul căruia va intra în posesia banilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS