12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinREŢETA DE WEEKEND - TIGAIE „MIC DEJUN“

REŢETA DE WEEKEND – TIGAIE „MIC DEJUN“

Ingrediente:

2 cartofi, 4 ouă, 6 felii de bacon/șuncă/ciolan afumat, o ceapă, praf de usturoi, sare, piper, boia, busuioc – după gust.

Mod de preparare:

Se fierb cartofii, dar nu până la final (nu trebuie să fie fărâmicioși ca pentru piure), se taie cubulețe mici. Între timp, se călește ceapa într-o tigaie mare (în ea vei găti totul). Când devine sticloasă, se adaugă cartofii şi se asezonează cu condimentele. Se adaugă fâșiile de bacon prăjite în prealabil, apoi se adaugă condimente. Se sparg 4 ouă (ca pentru ochiuri) şi se pun peste, apoi se pune capacul și se scoate pentru servit când sunt gata ouăle. Opțional, se poate presăra pătrunjel proaspăt deasupra.

Menţiuni:

Deasupra se mai poate presăra cașcaval sau parmezan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS