8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Brioşe cu caşcaval şi ciuperci

Reţeta de weekend – Brioşe cu caşcaval şi ciuperci

 

Ingrediente:
200 g făină, 200 ml lapte, 2 ouă, 2 linguri de ulei, un plic de praf de copt, 100 g caşcaval, 200 g ciuperci (proaspete sau conservate), o legătură de ceapă verde şi de câteva frunze de mărar.

Mod de preparare:
Începeţi prin a tăia caşcavalul cubuleţe şi ceapa cât puteţi de mărunt. Apoi tocaţi mărarul şi feliaţi subţire ciupercile. După ce aţi bătut bine ouăle cu laptele şi uleiul, adăugaţi toate ingredientele pregătite mai devreme. Toată compoziţia se toarnă peste făina şi praful de copt, amestecând bine până se omogenizează. Între timp, pregătiţi o tavă cu hârtie de copt pe care aşezaţi formele de brioşe, unse cu puţin ulei. Umpleţi fiecare formă cu compoziţia pregătită, însă lăsaţi spaţiu de un deget între marginea formei şi compoziţie, pentru ca brioşele să crească. Totul se pune la cuptor timp de 35-45 de minute, până brioşele se rumenesc frumos.

Menţiuni:
Se poate pune şi şuncă presată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS