3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinREŢETA DE WEEKEND - Minipacheţele de primăvară

REŢETA DE WEEKEND – Minipacheţele de primăvară

 

Ingrediente:
250 g varză, 350 g carne tocată de porc, 1 fir praz, 3 căţei usturoi, 2 fire ceapă verde, 1 morcov, 1 ardei gras, 1/2 linguriţă ghimbir, 2 linguri sos soia, 2 linguri sos stridii, piper, foi de orez, ulei, 1-2 ouă.
Mod de preparare:
Tocăm varza, prazul, ceapa verde, ardeiul, usturoiul şi radem morcovul. Punem ulei într-o tigaie (de preferat wok), iar când acesta e încins, adăugăm prazul, ceapa şi usturoiul, apoi carnea, toate legumele şi, la sfârşit, varza. Asezonăm cu sos de soia, ghimbir, sos de stridii şi piper. Dacă trebuie, adăugăm şi puţină apă. Când se înmoaie varza, oprim focul, punem într-o strecurătoare şi lăsăm să se scurgă bine şi să se răcorească. Tăiem foile de orez în patru pătrăţele şi le acoperim cu un prosop umed. Batem albuşurile şi pregătim un castron cu apă. Pe un tocător, aşezăm un pătrăţel de foaie de orez, trecut rapid prin castronul cu apă, ungem marginile cu albuş, punem la marginea de jos o linguriţă de umplutură şi rulăm colţul foii de orez astfel încât să acopere bine compoziţia. Aducem şi lateralele spre interior, astfel încât să avem un plic, şi continuăm să rulăm, având grijă să închidem foarte bine plicul, ungând cu albuş. Aşezăm pacheţelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dăm la cuptorul preîncălzit, până se rumenesc frumos.
Menţiuni:
Foile de orez se găsesc în comerţ sau se pot înlocui cu foi de plăcintă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS