22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazin„Un veac de singurătate“ GABRIEL GARCIA MARQUEZ - Editura: RAO

„Un veac de singurătate“ GABRIEL GARCIA MARQUEZ – Editura: RAO

„Un veac de singurătate“ a fost tradus în 35 de limbi, iar vânzările au depășit 30 de milioane de exemplare în întreaga lume. Este, prin urmare, una dintre cele mai traduse și citite cărți în limba spaniolă. În martie 2007, la cel de-al patrulea Congres Internațional de Limbă Spaniolă, care a avut loc la Cartagena (Columbia), romanul a fost votat ca fiind cea de a doua operă literară majoră scrisă în limba spaniolă după „Don Quijote de la Mancha“ a lui Miguel de Cervantes.
„Un veac de singurătate“ ne prezintă povestea unui sat columbian fictiv – Macondo. Acțiunea se derulează pe parcursul a 100 de ani și urmează destinul familiei Buendía, ai cărei membri sunt primii locatari ai satului (în frunte, bineînțeles, cu patriarhul lor José Arcadio Buendía, dar și cu soția sa, Ursula). Titlul romanului simbolizează sentimentul lugubru numit de noi „singurătate­“ – sentiment ce îi însoțește pe membrii familiei Buendía în toate aspectele vieții lor și chiar în moarte!
Romanul poate fi interpretat în mai multe feluri: o alegorie a istoriei latino-americane sau a condiției umane ori ca o meditație asupra timpului. În „Un veac de singurătate“, Gabriel García Márquez îmbină cu succes realul, fantasticul, meditația filozofică și narațiunea, rezultatul fiind o creație vie și tulburătoare!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS