10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCele mai fotografiate locuri de pe pământ

Cele mai fotografiate locuri de pe pământ

 

Turiştii din întreaga lume ştiu foarte clar un lucru: dacă nu faci o fotografie în locul în care ai fost, parcă nu ai fi ajuns acolo. Deşi experienţa trăită este cea mai importantă, şi fotografiile îşi au locul lor în tolba cu amintiri ale iubitorului de călătorii. Wall Street a făcut un top al celor mai fotografiate locuri de pe pământ.

Muzeul de artă contemporană Guggenheim din New York. Surprinzător, cel mai fotografiat loc din New York nu este Statuia Libertăţii, ci acest muzeu de artă contemporană.

Biserica Trinita dei Monti din Roma. Capitala Italiei este cel de-al doilea cel mai fotografiat loc din lume. Dintre sutele de clădiri dedicate credinţei catolice de aici, cea care apare cel mai des în imortalizările turiştilor este Biserica Trinita dei Monti, un lăcaş renascentist, construit în locul unde înainte era o vie întinsă.

Parcul Guell din Barcelona. Oraş care atrage milioane de vizitatori datorită obiectivelor turistice încărcate de istorie, Barcelona bucură turiştii şi prin Parcul Guell şi clădirile sale fanteziste.
Moulin Rouge din Paris. Capitala Franței este unul dintre cele mai vizitate oraşe din lume. Între locurile cu care oraşul se mândreşte putem enumera Turnul Eiffel, Champs Elysees, Arcul de Trimf sau

Catedrala Notre Dame. Însă obiectivul cel mai vizitat din Paris rămâne cabaretul Moulin Rouge, locul care ne aminteşte că sexul vinde întotdeauna.

Ponte dell’Accademia din Veneția. Veneţia nu se poate lăuda nici cu cele mai plăcute mirosuri, nici cu cel mai rapid trafic, însă cu siguranţă podurile o fac remarcată. Ponte dell`Accademia este unul dintre cele patru poduri care traversează marele canal din Veneţia şi din anumite motive atrage întotdeauna atenţia turiştilor, care nu ezită să îl fotografieze.

Hotel de Paris Monte Carlo, din Monaco. Este unul dintre nenumăratele hoteluri de lux din Monaco, micul principat fiind renumit pentru bogăţia celor care locuiesc aici. Hotelul este faimos însă datorită apariţiilor avute de-a lungul timpului în mai multe filme celebre, între care „James Bond“ şi „Madagascar“.

Strada Caminito, Argentina. Localizată în frumosul cartier La Boca din Buenos Aires, străduţa pietruită Caminito este încărcată de clădiri viu colorate, în faţa cărora artiştii plastici vând picturi.

Basilica „Sfântul Ştefan“ din Budapesta. Asemenea altor capitale europene, Budapesta găzduieşte o serie de edificii religioase, basilica fiind printre cele mai cunoscute. Aceasta a fost numită după primul rege al Ungariei, și este o bijuterie arhitectonică pentru această ţară, chiar dacă este doar a treia ca mărime la nivel naţional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS