11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSatul unde numărul păpuşilor este mai mare decât cel al locuitorilor

Satul unde numărul păpuşilor este mai mare decât cel al locuitorilor

 

Satul Nagoro, din sud-vestul insulei Shikoku, Japonia, avea cândva sute de locuitori. În timp însă, populaţia a scăzut drastic deoarece tinerii au părăsit locul în căutarea unui trai mai bun, iar în urma lor au rămas vârstnicii.
Potrivit Descoperă, la începutul anilor 2000, când Ayano Tsukimi s-a întors acasă, în Nagoro, după câteva zeci de ani trăiţi în Osaka, femeia s-a întristat văzând că satul a devenit unul fantomă. Aşa a început să creeze păpuşi în mărime naturală, câte una pentru fiecare locuitor care a părăsit satul.
Păpuşi îmbrăcate colorat au fost aşezate lângă un magazin, altele în haine de iarnă au fost amplasate în staţia de autobuz. În prezent, păpuşile sunt peste tot şi depăşesc numărul locuitorilor cu 10 la unu.
Tsukimi şi-a descoperit talentul din întâmplare, atunci când, pentru a proteja legumele din câmp, realiza sperietori de ciori care, consideră ea, semănau cu tatăl său. De atunci, femeia a confecţionat 350 de sperietori de ciori realizate pe o bază din lemn şi îmbrăcate în ziare. Apoi, femeia le-a îmbrăcat în haine vechi. Tsukimi trebuie să aibă grijă de ele continuu, deoarece se degradează din cauza soarelui sau a ploii. În prezent, păpuşile din Nagoro atrag turiştii, iar femeia are grijă ca acestea să fie mereu impecabile.
La 65 de ani, Ayano Tsukimi este cea mai tânără locuitoare a satului. Şcoala din Nagoro s-a închis încă din 2012, după ce ultimii doi copii au absolvit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS