16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinObiect misterios descoperit de Marina Regală Canadiană

Obiect misterios descoperit de Marina Regală Canadiană

 

Marina Regală Canadiană a demarat investigaţii pentru a examina un obiect misterios descoperit de un scufundător, obiect care ar putea fi, de fapt, o bombă nucleară pierdută în primele zile ale Războiului Rece, scrie Descoperă.
Sean Smyrichinsky a făcut această descoperire atunci când se afla în apropierea Insulei Banks, zonă apropiată de locaţia în care un bombardier al Statelor Unite s-a prăbuşit în anul 1950, după ce bomba Mark IV a fost pierdută pe 14 noiembrie.
Smyrichinsky a afirmat: „Am înotat puţin mai departe de barcă şi am găsit un obiect pe care nu l-am mai văzut niciodată până atunci. Prima mea reacţie a fost: „O, Doamne, am descoperit un OZN!“ În momentul în care acesta s-a documentat cu privire la provenienţa acestui obiect, a intrat în contact cu o imagine a bombei Mark IV şi a realizat că este foarte similară cu obiectul pe care l-a descoperit.
Într-o carte publicată în cursul acestui an, Dirk Septer a relatat povestea acestei bombe pierdute. „Aproape de miezul nopţii, pe 13 februarie 1950, trei motoare ale bombardierului US Air Force B-36 Intercontinental au luat foc când se aflau deasupra coastei de nord-vest a Canadei. Echipa de la bordul său s-a paraşutat, iar avionul s-a prăbuşit undeva în Oceanul Pacific. Patru ani mai târziu, rămăşiţele acestuia au fost descoperite accidental într-o locaţie aflată la o distanţă mare faţă de cea în care s-a prăbuşit, la trei ore de zbor în direcţia opusă faţă de cea a avionului, pe coasta munţilor din Columbia. După ani în care nu a fost declarat nimic, SUA au admis, în final, că au pierdut una dintre bombele nucleare. În ceea ce priveşte membrii echipei, cinci dintre ei au murit, iar 12 au supravieţuit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS