17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinOscar 2017: Propunerile pentru categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza”

Oscar 2017: Propunerile pentru categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza”

Un număr de 85 de ţări, între care Marea Britanie, Franţa, Italia, Germania, Polonia şi România, au transmis propuneri pentru nominalizări la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar 2017, potrivit screendaily.com.
Academia de Film Americană a transmis marţi că acest sezon marchează o premieră: Yemen se regăseşte pentru prima dată pe lista ţărilor care au transmis propuneri, cu ”I Am Nojoom, Age 10 And Divorced”, de Khadija Al-Salami.
Propunerea României de anul acesta este ”Sieranevada”, de Cristi Puiu, în timp ce ”Toni Erdmann”, de Maren Ade, coproducţie cu participare românească, este propunerea Germaniei. Ambele producţii au avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes 2016.
Bulgaria propune ”Losers”, de Ivaylo Hristov, Marea Britanie – ”Under The Shadow”, de Babak Anvari, Italia – ”Fuocoammare”, de Gianfranco Rosi, Franţa – ”Elle”, de Paul Verhoeven, în timp ce Polonia aduce ”Afterimage”, ultimul film al lui Andrzej Wajda.
Între ţările care au înaintat propuneri Academiei se numără Vietnam, cu ”Yellow Flowers On The Green Grass”, de Victor Vu, Coreea de Sud, cu ”The Age Of Shadows”, de Kim Jee-woon, Rusia, cu ”Paradise”, de Andrei Konchalovsky, şi Iran, cu ”The Salesman”, de Asghar Farhadi.
Academia va anunţa lista filmelor eligibile în cursul lunii octombrie. Nouă pelicule finaliste pentru o nominalizare vor fi anunţate pe 17 ianuarie 2017, în timp ce titlurile celor cinci finaliste vor fi anunţate odată cu nominalizările la celelalte categorii, pe 24 ianuarie 2017.
Câştigătorii tuturor categoriilor vor fi anunţaţi la cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Oscar, ce va avea loc pe 26 februarie 2017.
În 2016, cel mai bun film într-o altă limbă decât engleza a fost desemnat ”Son of Saul/ Saul Fia” (Ungaria), de László Nemes.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS