6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinA fost descoperită fosila unui craniu de mamut

A fost descoperită fosila unui craniu de mamut

 

Cercetătorii au descoperit, pe insula Santa Rosa, fosila craniului unui mamut, în stare excelentă. „Am văzut o mulţime de cranii de mamut, însă acesta este cel mai bine conservat“, a declarat paleontologul Justin Wilkins. Cercetătorii, împreună cu US Geological Survey, au datat craniul ca fiind de acum 13.000 de ani. Data face ca descoperirea să fie importantă deoarece coincide cu perioada în care a trăit „Arlington Man“, al cărui schelet a fost descoperit pe aceeaşi insulă, scrie descopera.ro.
Fosila, adaugă Wilkins, „este extrem de rară şi are o importanţă ştiinţifică enormă și se pare că se află pe insulele Canalului (sudul Californiei) din aceleaşi timpuri ca şi oamenii“. Experţii afirmă că fosila este prea mare pentru a aparţine speciei de mamuţi pigmei şi prea mică pentru a aparţine speciei de mamut Columbian. Aceştia consideră că o examinare mai detaliată a dinţilor fosilei le va putea furniza informaţiile necesare despre animal. Mamuţii au apărut pentru prima dată în America de Nord aproape acum două milioane de ani. Specia Columbiană, cu o înălţime de aproximativ patru metri, a reuşit să ajungă pe insulele Canalului în timpul a două valuri de migraţie, în perioada ultimelor ere glaciare. Mamuţii pigmei aveau o înălţime de aproape doi metri şi au fost descendenţii speciei Columbiene.
Conform geologului Dan Muhs, în 2013 s-a descoperit un mamut pigmeu de acum 80.000 de ani. Noua descoperire ajută la solidificarea poveştii insulei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS