16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinO lume nebună: Aproximativ 205 japonezi trăiesc în craterul unui vulcan activ

O lume nebună: Aproximativ 205 japonezi trăiesc în craterul unui vulcan activ

(Foto: debarbati.ro)
(Foto: debarbati.ro)

Situată în Marea Filipine, la aproximativ 300 de kilometri la sudul capitalei Tokyo, întreaga insulă a fost clasată drept vulcan activ de clasa C de către Agenţia de Meteorologie din Japonia, scrie Mediafax.
Ultima erupţie a vulcanului, în 1781, a provocat moartea a 160 dintre cei 327 de locuitori ai insulei, dar după 50 de ani mica localitate a fost din nou populată, iar astăzi este locuită de 205 persoane.
Vizitatorii acestei aşezări stabilite chiar pe stâncile craterului, deşi puţini la număr, au acces la o saună în centrul insulei, alimentată cu gaz geotermal. Aburul produs de vulcan este sursă de încălzire şi apă caldă pentru toată insula.
Fotograful şi web designerul japonez Yasuhito Izuki, fascinat de faptul că există oameni care trăiesc în interiorul unui vulcan, a petrecut trei zile pe insulă şi a documentat viaţa acestora.
„În ciuda vulcanului, oamenii care trăiesc acolo o fac exact ca nişte japonezi normali, pescuiesc, se ocupă de agricultură şi, desigur, de turişti. Spre deosebire de personajele negative din filmele cu James Bond, aceştia nu pun la cale distrugerea lumii, dar unii dintre ei trăiesc aici de generaţii“, spune Izuki.
Insula este cu greu accesibilă cu barca, întrucât, din cauza stâncilor abrupte care o înconjoară, aceasta nu dispune de un port pentru ancorarea bărcilor.
Singura alternativă pentru a ajunge acolo este să iei elicopterul, care face acest traseu doar o dată pe zi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS