8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinIa te uită! - Prinţul Persiei: Nisipurile timpului

Ia te uită! – Prinţul Persiei: Nisipurile timpului

Distribuţia: Jake Gyllenhaal, Gemma Arterton, Ben Kingsley; Alfred Molina
SUA, 2009, film fantastic de aventuri
Regia: Mike Newell

Acţiunea filmului se petrece în fascinanta Persie, unde un prinţ proscris – Dastan – (Jake Gyllenhaal) se aliază cu misterioasa prinţesă Tamina (Gemma Arterton) să lupte împotriva forţelor răului şi să protejeze un pumnal străvechi cu puteri magice. Pumnalul poate sparge firida în care sunt zidite Nisipurile Timpului – un cadou din partea zeilor -, care poate întoarce timpul şi permite posesorului să conducă lumea.
Gyllenhaal declară că a fost prins de personalitatea eroului interpretat: „Întotdeauna mi-au plăcut filmele epice, de aventură, şi de mic am visat să pot interpreta un personaj precum Indiana Jones sau Robin Hood, iar când am citit scenariul m-am regăsit în faţa unui astfel de erou“.
„Ce m-a atras cel mai mult la această poveste este că te învaţă că toată lumea are potenţial“, a declarat Ben Kingsley. „Mi-am dat seama că acest film va fi de impact în special pentru tineri pentru că realizează că indiferent de locul în care s-au născut, au acelaşi potenţial ca şi un copil provenit dintr-o pătură socială superioară. Filmul nostru este povestea potenţialului unui copil care se maturizează şi alegerile pe care le are“.
Aceasta a fost prima premieră din ţara noastră în format IMAX 2D şi a beneficiat de o sonorizare aparte şi de imagini clare precum cristalul, odată cu rezoluţia de patru ori mai mare a ecranului – avantaje care caracterizează experienţa unică IMAX.

Duminică
20.30 – Pro TV

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS