8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn funcţionar din Spania a lipsit de la muncă șase ani şi nu a observat nimeni

Un funcţionar din Spania a lipsit de la muncă șase ani şi nu a observat nimeni

picatura mica

Un funcţionar spaniol a fost amendat cu 27.000 de euro după ce a lipsit de la muncă timp de șase ani, relatează BBC, citat de Hotnews. Absenţa lui Joaquin Garcia, a cărui muncă presupunea supravegherea unei uzine de tratare a apelor reziduale, a fost observată când autorităţile locale au vrut să îi ofere un premiu pentru cei 20 de ani de activitate.
Bărbatul în vârstă de 69 de ani, ieşit acum la pensie, a negat acuzaţiile, spunând că este hărţuit. Instanţa a decis în favoarea autorităţilor, solicitându-i să plătească amendă. În perioada în care absenţa sa a trecut neobservată, Garcia a fost plătit cu 37.000 de euro pe an (brut), de către o companie de apă condusă de autorităţile locale din oraşul sud-vestic Cadiz. Amenda a fost echivalentă cu salariul pe un an (după plata taxelor), şi e suma maximă pe care compania o putea solicita legal.
În instanţă, compania de apă a susţinut că nu l-a văzut pe bărbat timp de mai mulţi ani. Reprezentanții companiei de apă au crezut că bărbatul era supravegheat de autorităţile locale, iar autorităţile locale credeau că este supravegheat de companie. Persoane apropiate de Garcia au declarat pentru El Mundo că acesta nu a vrut să depună plângere în această privinţă pentru că trebuia să aibă grijă de familie şi îi era teamă că la vârsta sa nu va găsi alt loc de muncă. Apropiaţii săi susţin că a mers la birou, deşi nu a stat în fiecare zi  toate orele de program, şi că şi-a petrecut timpul citind filosofie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS