10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinLocuri fascinante pe care oamenii nu le-au vizitat

Locuri fascinante pe care oamenii nu le-au vizitat

poza pag utila  Gangkhar Puensum,

Tehnologia din secolul XXI devine tot mai avansată şi ne permite să explorăm şi cele mai neprietenoase locuri. Putem folosi hărţi subacvatice, drone, imagini prin satelit şi ne vine greu să ne imaginăm că au mai rămas locuri neexplorate pe Pământ, informează descopera.ro.

Staţia McMurdo

Staţia McMurdo Station, cel mai îndepărtat avanpost ştiinţific din Antarctica, este situată în punctul în care nici o ţară nu are permisiunea de a pretinde o proprietate, construcţie sau să extragă resurse. Temperatura ajunge de -73 grade Celsius şi zona este accesibilă numai pe timpul verii, numai pe o singură pistă, iar 150 de oameni de ştiinţă din întreaga lume lucrează şi trăiesc acolo. Înainte ca iarna să se instaleze pe deplin, aproape toţi cercetătorii vor pleca de acolo, iar cei care vor rămâne în Antarctica vor primi provizii pe cale aeriană.

Groapa Marianelor

Groapa Marianelor a fost vizitată, până în prezent, doar de trei persoane. Acesta este cel mai adânc loc de pe Planetă; măsoară 2.400 km lungime şi aproximativ 65 km lăţime şi se află în adâncimea Oceanului Pacific, la est de Filipine şi la sud de Japonia, în apropiere de insula Guam. Adâncimea acestei gropi este de mai mult de 11 km sub apă.
Doar trei persoane au fost aici: Navy Lt. Dan Walsh şi Jacques Piccard au coborât în Groapa Marianelor în 1960 şi regizorul James Cameron a călătorit acolo în 2012. În interiorul adâncimilor din Groapa Marianelor nu e nici o lumină naturală, temperatura apei este un pic mai sus îngheț.

Tristan da Cunha

Tristan da Cunha a fost descoperit în anii 1500 şi anexat de către britanici în 1800, fiind un mijloc de a-l supraveghea pe Napoleon (care a fost exilat pe insula din apropiere de St. Elena). Tristan da Cunha este cel mai îndepărtat loc de pe planetă unde încă trăiesc oameni. Populaţia actuală a localităţii este de aproximativ 270 de persoane şi cele mai multe dintre acestea sunt descendenţi ai familiilor originale care s-au stabilit acolo în 1800.

Podul suspendat, singurul mod de a ajunge în Mêdog

Mêdog County este una din comorile naturale salbatice ale Chinei. Situat în Munţii Tibet este un loc mai puțin populat. Din cele 1,35 miliarde de oameni care trăiesc în China, doar 12.000 de persoane au casa în Mêdog County, iar cea mai mare parte lucrează ca fermieri. Timp de decenii, guvernul chinez a încercat şi nu a reuşit să construiască un drum de legătură, dar eforturile lor au fost zădărnicite de alunecările de teren, avalanşe şi condiţii meteorologice extreme de iarnă. Singurul mod de a ajunge în Mêdog County a fost  un pod suspendat de aproape 200 de metri. Un drum normal a fost construit şi finalizat în 2013.

Gangkhar Puensum, cel mai înalt munte din lume

Alpiniștii din lume se bucură pentru că există încă vârfuri de cucerit, iar Gangkhar Puensum este unul dintre ele. Situat în apropiere de frontiera cu China, Gangkhar Puensum ajunge 24.836 de picioare (prin comparație cu Muntele Everest care are 29.029 picioare). Mereu învăluit în zăpadă, numele său în traducere înseamnă „vârf alb din cei trei frați spirituali“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS