10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinÎncepe Carnavalul de la Veneția

Începe Carnavalul de la Veneția

Sâmbătă seară se dă startul Carnavalului de la Veneția, la care sunt așteptate peste un million de persoane. Festivalul durează până pe 9 februarie, timp în care străduțele orașului vor fi pline de  cunoscute măști care dau farmec carnavalului  cu o tradiție de peste 8 secole.

În deschiderea carnavalului va fi un spectacol inspirit de tema anului CREATUM.

După inauguarea Palatului Fermecat pentru Carnavalul din 2014 şi a succesului din 2015, un nou mare bal este anunţat şi pentru anul acesta în minunatul palat de pe Canale Grande. Va fi o petrecere în stil veneţian, unde biletele VIP cu cină costă 810 euro.

La concurenţă vor fi şi marele bal Mascherada, care va fi și el plin de surprize, cu bilete VIP de 880 de euro, sau Balul Dogilor .

La baluri poate veni oricine dacă are costum şi mască şi ştie să danseze cadrilul sau alte dansuri vechi de secole. Carnavalul are în fiecare an o tema pe care o respectă toate balurile, banchetele, concertele, paradele sau concursurile. Şi programul este foarte divers, de la concursul pentru cea mai frumoasă masca a unui copil, până la balurile care se ţin lanţ şi la cel mai exclusivist banchet, unde biletul de intrare costă sute de euro şi trebuie rezervat cu mult timp înainte. În prima şi în ultima zi de carnaval sunt cele mai frumoase parade.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS