10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFilmul "Youth", câștigătorul premiului Academiei Europene de Film

Filmul „Youth”, câștigătorul premiului Academiei Europene de Film

Filmul ‘Youth” în  regia italianului Paolo Sorrentino a fost desemnat sâmbătă, la Berlin cel mai bun film european, în cadrul celei de a 28-a ceremonii de decernare a premiilor Academiei Europene de Film (European Film Academy), cu lauri fiind încununați de asemenea și actorii Michael Caine și Charlotte Rampling, informează agenția France Presse.

În ‘Youth’, Paolo Sorrentino, care a mai câștigat pentru acest film și premiul pentru cel mai bun regizor, povestește o fabulă onirică și optimistă despre trecerea timpului, ajutat de trei glorii ale cinematografiei, Michael Caine, Harvey Keitel și Jane Fonda.

La ceremonia de sâmbătă a Academiei Europene de Film, britanicul Michael Caine a fost desemnat cel mai bun actor pentru interpretarea în filmul ‘Youth’ a rolului unui dirijor aflat la pensie.

Premiul pentru cea mai bună actriță a fost acordat actriței britanice Charlotte Rampling pentru rolul său din filmul ’45 de ani’ în regia lui Andrew Haigh. Ea a primit, de asemenea, un premiu pentru întreaga carieră.

Actorul austriac Christoph Waltz, apărut de curând pe afișul celui mai recent film cu James Bond — ‘Spectrum’—,a fost răsplătit pentru contribuția sa adusă la cinematografia mondială.

Academia Europeană de Film reunește aproximativ 3.000 de profesioniști de film. Aceasta a fost fondată în anul 1988, la Berlin, amintește AFP.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS