10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUNESCO a adăugat 24 de situri pe lista Patrimoniului Mondial

UNESCO a adăugat 24 de situri pe lista Patrimoniului Mondial

(Foto: thejc.com)
(Foto: thejc.com)

Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) a adăugat 24 de situri pe lista Patrimoniului Mondial și a aprobat extinderea altor trei, relatează Agerpres.ro. Deciziile au fost adoptate în cursul celei de-a 39-a reuniuni a Comitetului pentru Patrimoniul Mondial UNESCO desfășurate la Bonn, în perioada 28 iunie – 8 iulie.

Dintre cele 24 de situri noi, doar unul are caracter mixt, natural și cultural (Blue Monutains și John Crow Mountains din Jamaica), restul de 23 fiind situri istorice din Franța (2), Danemarca (2), Turcia (2), Iran (2), Coreea, Germania, China, SUA, Italia, Israel, Iordania, Japonia, Marea Britanie, Mexic, Mongolia, Norvegia, Singapore și Uruguay. Lista completă se poate consulta pe pagina de internet a UNESCO. După noile înscrieri, Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO cuprinde 1.031 de situri din 163 de state.

Totodată, la actuala reuniune, trei situri – două din Yemen și unul din Irak – au fost înscrise pe lista Patrimoniului Mondial în Pericol din cauza confruntărilor armate din cele două țări. Pe de altă parte, situl Los Katios din Columbia a fost retras de pe această listă, pe care figura din 2009.

Următoarea reuniune a Comitetului pentru Patrimoniul Mondial UNESCO va avea loc la Istanbul, în perioada 10-20 iulie 2016, precizează un comunicat de presă publicat de UNESCO.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS