8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinIa te uită! - Îngeri şi demoni

Ia te uită! – Îngeri şi demoni

iateuita

Distribuţia: Tom Hanks, Ewan McGregor, Stellan Skarsgard, Armin Mueller-Stahl
Regia: Ron Howard
SUA-Italia, 2009, thriller

Robert Langdon, specialist celebru în simbolistică, este chemat de urgenţă în Elveţia pentru a examina cadavrul lui Leonardo Vectra, pe al cărui piept a fost înfierat un simbol ciudat.
Pornit într-o cursă contra cronometru pentru a depista şi a dezamorsa o bombă care ameninţă Vaticanul, Langdon are un singur ajutor de încredere, tânăra cercetătoare Vittoria.
Căutările îi vor purta pe cei doi oameni de ştiinţă prin cripte pecetluite de secole, prin catacombe pline de primejdii şi prin catedrale părăsite, până la cel mai periculos loc de pe faţa pământului: ascunzătoarea de mult uitată a ordinului Illuminati, mormântul Sfântului Petru.
Cartea a fost scrisă înainte de „Codul lui Da Vinci“, dar şi subiectul ei a declanşat un scandal enorm. Biserica Catolică a protestat vehement împotriva blasfemiilor.
Tom Hanks revine sub bagheta aceluiaşi Ron Howard ca la „Cod“, însă de data aceasta o are ca parteneră pe Ayelet Zurer. Părul e mai scurt (căci tot s-a râs de el), se vorbeşte despre antimaterie, sunt filmări subacvatice, Ewan McGregor apare ca prelat, iar ritmul te ţine cu sufletul la gură.
Filmul a primit pe site-urile de specialitate nota  8,3

20.30 – Pro TV

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS