7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Teatrul "Colibri" pregăteşte o nouă serie de ateliere de creaţie pentru copiii

Craiova: Teatrul „Colibri” pregăteşte o nouă serie de ateliere de creaţie pentru copiii

spectacol ateliere arhiva 2014

Teatrul „Colibri” din Craiova organizează o nouă serie de ateliere de creație pentru copii, proiecte care vor avea loc în perioada 27 aprilie – 20 iunie 2015. Înscrierile se fac în intervalul 15 – 24 aprilie, la sediul Teatrului Colibri (situat pe Calea Bucureşti la numărul 56), prin telefon – la numărul 0251.416.323 (între orele 9.00 – 15.00) sau prin e-mail, la adresa [email protected]. Preţul pentru un curs va fi de 100 de lei, însă pentru fiecare atelier există un număr limitat de locuri.

Teatrul pentru copii şi tineret „Colibri” propune următoarele de creaţie, care se vor desfăşura după cum urmează:

Lunea, la ora 17:00 – „Dincolo de poveste” (coordonator Rodica Prisăcaru), atelier destinat copiilor cu vârste curprinse între 4 şi 7 ani, în care vor descoperi tehnici de animaţie, vor desena personajul preferat şi îl vor anima ca în teatru. Numărul de participanţi la acest atelier este 15.

Marţea, la ora 17:00 – „Micii creatori” (coordonator Ionica Dobrescu), atelier de introducere în arta teatrului de animaţie. Copiii cu vârsta între 4 – 6 ani vor învăţa să folosească tehnici teatrale (dicţie, atitudine, improvizaţie, ritm, ureche muzicală, lucrul cu obiecte animate, mişcare scenică). Numărul de participanţi la acest atelier este 10.

Marţea, ora 18:30 – „Puppets occupy screen / Păpuşile ocupă ecranul” (coordonator Iulia Enculescu), un atelier deschis tinerilor iubitori de cinema (vârsta minimă 10 ani), care vor învăța ABC-ul documentarului, de la teorie la practică. Atelierul se va finaliza cu un film document despre Teatrul „Colibri”. Numărul de participanţi la acest atelier este 10.

Miercurea, la ora 17:00 – „Primul pas pe scenă” (coordonator Alis Ianoş), pentru categoria de vârstă 5 – 8 ani. Este un atelier în cadrul căruia copiii vor descoperi variate tehnici teatrale şi îşi vor pune în valoare abilităţile artistice, care, la finalul cursurilor vor fi puse în valoare într-un spectacol ce va fi prezentat pe scena Teatrului “Colibri”. Numărul de participanţi la acest atelier este 10.

Joia, la ora 17:00, respectiv 18:30 – „Jocul de-a joaca” (coordonator Oana Stancu), pentru categoriile de vârstă 6 – 8 ani, respectiv 9 – 14 ani. Este un atelier de deprindere a artei mânuirii păpuşilor bi-ba-bo (păpuşi pe mână), de împrietenire cu acestea în adevărate scenete de teatru. Publicul va primi în dar de la copii un spectacol, la finalul atelierului.
Numărul de participanţi: 10 (categoria de vârstă 6 – 8 ani) și 12 (categoria de vârstă 9 – 14 ani).

Vinerea, la ora 17:00 – „Bebeti – Magazinul de teatru” (coordonator Laura Pumnea), pentru copii de la 3 ani. Este un atelier susţinut cu sprijinul Bebeti – primul magazin de jucării din lemn pentru copii din Craiova. Este o aventură în care copiii dau roluri de teatru jucăriilor dragi. Numărul de participanţi la acest atelier este 15.

Sâmbăta, la ora 17:00 – „Gazetarul de teatru” (coordonator Laura Pumnea), pentru copii de cel puţin 10 ani. Gazetarul este cu ochii pe tot ce mişcă în teatru, vede spectacole şi scrie cronici, ia interviuri, realizează articole despre şi cu actori, regizori, scenografi, oamenii din spatele scenei. Numărul de participanţi la acest atelier este 10.

Sâmbăta, la ora 17:00 – „Fabrica de poveşti” (coordonator Adriana Teodorescu), pentru copii de minim 3 ani. Atelierul este destinat dezvoltării abilităţilor practice şi imaginaţiei şi stimulării fanteziei. Prichindeii vor avea posibilitatea să realizeze colaje din diverse materiale, să dea formă şi culoare ideilor. Numărul de participanţi la acest atelier este 15.

Atelierele se vor finaliza cu o serbare – spectacol care va avea loc pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret “Colibri”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS