16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinLegenda lui Moș Ajun și a fratelui său, Moș Crăciun

Legenda lui Moș Ajun și a fratelui său, Moș Crăciun

Conform credinței populare, Maica Domnului, fiind cuprinsă de durerile Facerii, i-a cerut adăpost lui Moș Ajun. Motivând că este om sărac, acesta a refuzat-o, dar a îndrumat-ospre fratele său, mai mare și mai bogat, Moș Crăciun, potrivit Agerpres.

Se spune că acesta era un om rău, în schimb soția lui, Crăciuneasa, femeie miloasă și bună la suflet, le-a oferit adăpost, dar fiindu-i frică de mânia lui Crăciun a ascuns-o în grajdul pentru animale. Crăciun, aflând cele petrecute s-a mâniat și a tăiat mâinile soției sale. Atunci, Fecioara Maria a făcut o minune lipind brațele Crăciunesei la loc. Această întâmplare a dus la transformarea lui Crăciun într-un om blajin și plin de milă.

Tradiția legată de Moș Crăciun, care împarte daruri copiilor cuminți în noaptea de Crăciun (24/25 decembrie), a apărut în secolul al IX-lea. El este îmbrăcat într-un costum roșu cu blăniță albă pe margini, cizme negre și o căciulă roșie, cu o barbă mare și albă ca zăpada. Spiridușii și renii lui Moș Crăciun sunt personaje importante în legendele legate de Crăciun. Fiecare dintre cei șase spiriduși are misiunea sa.

Cel mai cunoscut dintre renii lui Moș Crăciun este Rudolph. El îi conduce pe ceilalți reni — Blitzen, Comet, Cupid, Dancer, Dasher, Donder, Prancer și Vixen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS