6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ia te uită!

Malavita: O familie criminală

O poveste alertă
O poveste alertă

Distribuţia: Robert De Niro, Tommy Lee Jones, Michelle Pfeiffer, John D’Leo
Regia: Luc Besson
Comedie de acţiune – 2013

În ciuda eforturilor agentului Stansfield (interpretat de Tommy Lee Jones), care face tot posibilul să îi ţină în frâu pe membrii familiei, Fred Blake (Robert De Niro), soţia sa, Maggie (Michelle Pfeiffer), şi cei doi copii ai lor, Belle (Dianna Agron) şi Warren (John D’Leo), nu se pot abţine să nu recurgă la vechile lor metode de a-şi rezolva problemele, ca-n „familie“.
Astfel că, foarte curând, se instalează haosul, mai ales că Mafia se află pe urmele familiei lui Fred, iar membrii familiei îşi reglează conturile în cele mai neobişnuite moduri.
„Umorul vine, în mare parte, din neînţelegerile care au loc între familia Blake şi noii lor vecini“, mai spune Besson. „Au loc foarte multe confruntări în film între membrii familiei şi ceilalţi localnici. În zona rurală franceză, dacă ai nevoie de un instalator, trebuie să aştepţi vreo doi ani. Tipii ăştia conduc lumea. Dacă te porţi urât cu ei, va trebui să aştepţi patru ani, nu doi. Indiferent despre cine vorbim, fie că este preotul din localitate, patronul aprozarului sau instalatorul, cu toţii încearcă să profite de noua familie de americani din oraş, crezând că, automat, aceştia au mulţi bani. Dar ei nu ştiu de fapt cu cine au de-a face. Nimeni nu profită de Giovanni Manzoni (cunocut acum ca Fred Blake). Dacă încerci să-l păcăleşti te va ucide“.  Filmul a primit pe site-urile de specialitate nota 8,8.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS