11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinNu scăpăm de ploi până pe 30 aprilie

Nu scăpăm de ploi până pe 30 aprilie

Finalul lunii aprilie va fi unul ploios în Oltenia, a anunţat azi Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM)  care au realizat o estimare a temperaturilor şi precipitaţiilor până pe data de 4 mai.

Astfel, în Oltenia, regimul termic mediu diurn al aerului, cât și cel nocturn nu vor avea variații importante pe parcursul celor două săptămâni de prognoză. Astfel, temperaturile maxime vor scădea ușor, de la o medie de 21 — 22 de grade în primele trei zile, spre aproximativ 18 grade în intervalul 24 — 29 aprilie, pentru ca, începând din 30 aprilie, și până în data de 4 mai, să se situeze în jurul valorii de 20 de grade. Se vor înregistra temperaturi minime cuprinse, în medie, între 8 și 12 grade, cu cele mai ridicate valori la mijlocul primei săptămâni de prognoză. Probabilitatea de apariție a ploilor pe arii mai extinse și izolat, posibil, mai însemnate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 23 — 30 aprilie, iar în rest ploile se vor semnala sporadic și vor fi slabe cantitativ.

La munte, în primele zile ale intervalului, încălzirea vremii va determina un regim termic peste cel normal în a doua parte a lunii aprilie, cu o medie a maximelor de 12 — 14 grade și minime ce vor urca la o valoare de 2 — 3 grade până spre 5 — 6 grade. Până spre sfârșitul celor două săptămâni de prognoză, nu vor fi variații termice semnificative, în general valorile urmând să fie apropiate de mediile climatologice specifice, ziua între 8 și 12 grade, iar noaptea între 2 și 4 grade, în medie. Probabilitatea de ploaie se va menține ridicată în mare parte a intervalului de referință, fiind de așteptat și perioade în care se pot cumula cantități de apă mai însemnate, cu precădere în jurul datelor de 24, 26 și 28 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS